Izvor: PC Press arhiva vesti 24.05.2018

Kompanija Clico: Bezbednosne mere novog doba

PC Press 24.05.2018
Uprkos tome što se sve više investira u sigurnosne tehnologije, cyber bezbednost je i dalje na ispitu. Tome je najviše doprinela digitalizacija korporativnih sistema, koja je transformisala iste u virtuelni svet bez granica u kome se odvija neprekidna… »

SBB započeo besplatnu digitalizaciju TV signala u Beogradu

PC Press 24.05.2018
Projekat besplatne digitalizacije TV signala, koji je kompanija SBB otpočela za sve svoje korisnike u Beogradu, prvi je korak u realizaciji najavljenog petogodišnjeg plana investiranja u Srbiji od 293 miliona evra. Ovim projektom kompanija nastavlja da… »

Kako inspirisati zaposlene da budu inovativni?

PC Press 24.05.2018
Iako je početni uspeh kompanija poput Netflix-a, Facebook-a i Tesla-e, naravno zasnovan na dobrim proizvodima koje su doneli potrošačima, lideri ovih tehnoloških svetskih giganata prepoznaju da dugoročni uspeh zahteva negovanje jake kulture inovacije… »

Čuvari kulture i tradicije

PC Press 24.05.2018
U METRO HoReCa Centru juče je održana promocija knjige „ Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“, koja govori o pripremanju hrane sa svim svojim kulturološkim, zdravstvenim i istorijskim aspektima i predstavlja podršku očuvanju tradicije i… »

Registarske tablice za dronove

PC Press 24.05.2018
Vlasnici dronova u Sjedinjenim Američkim Državama dobijaju identifikacioni broj kada registruju svoju letilicu, a koji mogu da smeste u deo za bateriju, ili bilo koji drugi unutrašnji segment. To bi u budućnosti moglo da se promeni, budući da bi po… »

Vlada zvanično ukida pečat za privredu

PC Press 24.05.2018
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, kojim se ukida obavezna upotreba pečata u poslovanju privrede i otklanja još jedan nepotreban administrativni teret za pravna… »

Hakovani sistem alarmirao građane zbog napada zombija

PC Press 24.05.2018
Šta se dešava kad nestane struje? Obično se sedne oko sveće, odigra koja društvena igra i krene u borbu sa zombijima. To su mogli da zaključe svi stanovnici gradića Lejk Vort na Floridi nakon što su dobili na telefone zvanično upozorenje da je u… »

Sistem koji motorima pomaže da se vrate u ravnotežu

PC Press 24.05.2018
Motori mogu da budu vrlo nestabilni kada tokom skretanja naiđu na šljunak ili oštećenje na putu, što često izaziva nezgode, a jedan od najčešćih tipova nezgoda i padova je proklizavanje točkova u krivinama. Bosch ima eksperimentalnu tehnologiju… »

Maršalska ostrva zamenila američki dolar sopstvenom kriptovalutom

PC Press 24.05.2018
Maršalska ostrva kreirala su sopstvenu kriptovalutu, što im je omogućilo da se udalje od američkog dolara. Naime, vlada je ovu promenu unela u zakon, te novu kriptovalutu učinila glavnom valutom. Zakon je stupio na snagu 1. marta, ali je vest ponovo… »

GDPR kao priča pred spavanje

PC Press 24.05.2018
Novi dodatak aplikaciji za meditaciju Calm funkcioniše tako što korisnicima nudi audio zapis u okviru kojeg mogu da se čuju pravila iz novog evropskog zakona koji reguliše upotrebu privatnih podataka, a kako bi se korisnici opustili, i na kraju… »