Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 24.05.2018

Vučić: Gledaću da ubedim narod, protiv sam zamrznutog konflikta

Politika 24.05.2018
Daću sve od sebe da se izborim protiv stava 80 odsto ljudi koji misle da treba održati zamrznuti konflikt, jer ako bude odmrznut, ne želim da budem odgovoran za novi sukob, kaže predsednik Srbije.- Mekalister: Ključna godina, sve zavisi od Srbije.-… »

Srpska lista: Arifijeva izjava - novi šamar briselskom dijalogu

Politika 24.05.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista je razočarana ali nije iznenađena izjavom glavnog pregovarača Prištine, koji je svojom izjavom udario novi šamar briselskom dijalogu. Koordinator za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avni Arifi… »

Vučić i Brnabićeva sa Džonom Kerijem i Timom Kolinsom

Politika 24.05.2018
Unapređenje poslovnog ambijenta je od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju, saopšteno je danas posle sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa Džonom Kerijem i američkim biznismenom Timom… »

Dačić: Nastavak evrointegracija cilj svih na Zapadnom Balkanu

Politika 24.05.2018
KATANIJA – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je danas da je ključni i jedinstveni cilj Srbije punopravno članstvo u EU i otvaranje što više poglavlja u što kraćem vremenu. „Srbija se pokazala kao ravnopravan i pouzdan partner EU u… »

Od koga je Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima

Politika 24.05.2018
„Sve donedavno, kada su se pojavile dve meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo, koji je novi vlasnik kuće”, rekla je A. P. ZAGREB – Lider SRS Vojislav Šešelj kupio je… »

Poslanici pitali o snimanju filma o Petru Prvom, KiM, ekologiji

Politika 24.05.2018
Đorđe Vukadinović (NS–ZZS) kazao je da je važno ulagati u filmove sa nacionalnom tematikom, ali „potrebna je neka selekcija, na primer u serijal o Nemanjićima, ili u film o Jasenovcu”. Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su juče mogućnost… »

Albanci su političke gazde u Skoplju

Politika 24.05.2018
Preduslov za buduću zajedničku sednicu vlada Makedonije i Srbije je rešavanje položaja srpske manjine, koji se pogoršao.-Tiranska platforma je živa i sadašnja koaliciona vlada je sprovodi. Država Srbija i srpska zajednica u Makedoniji ne žele da… »

Odobreno zapošljavanje u nezavisnim institucijama

Politika 24.05.2018
Marjan Rističević (NSS–SNS) kazao je da mora „dobro da se povede računa”, jer se neki iz ovih institucija „ponašaju kao političke stranke”, a poverenik Rodoljub Šabić, za čiju je službu smanjen budžet, da neće moći da isplati plate… »