Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 24.05.2018

Avion Er Srbije sleteo u Beograd sa tehničkim poteškoćama, putnici bezbedno iskrcani

Večernje novosti 24.05.2018
Letelica nacionalnog avioprevoznika koja je saobraćala iz Kopenhagena imala probleme prilikom sletanja. BEOGRAD - Avion Er Srbije na liniji iz Kopenhagena sleteo je danas na beogradski aerodrom "uz indikacije tehničkih poteškoća" ali se u saopštenju… »

Priznanje Irineju i srpskom narodu

Večernje novosti 24.05.2018
Srpski patrijarh prisustvuje u Moskvi prazniku Dana slovenske pismenosti. Veliki publicitet njegovoj izjavi da je protiv ukrajinskih raskolnika. MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" SVEČANOM liturgijom ruskog i srpskog patrijarha Kirila i Irineja… »

Posle tri dana potrage: Pronađena tinejdžerka koja je nestala u Pančevu

Večernje novosti 24.05.2018
Nikolina Marjanović (17) iz Pančeva kojoj se gubi trag 21. maja kada je istrčala iz kuće, pronađena je danas i dobro je, objavio je sajt "Nestalisrbija" Nikolina Marjanović (17) iz Pančeva kojoj se gubi trag 21. maja kada je istrčala iz kuće… »

ZSO da garantuje Srbima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu

Večernje novosti 24.05.2018
Kvalitetan sistem zdravstvene zaštite jedan je od osnovnih stubova opstanka srpskog naroda i njegovo neotuđivo pravo, što je potvrđeno i briselskim dogovorima koji definišu buduće nadležnosti ZSO. KOSOVSKA MITROVICA - Kvalitetan sistem zdravstvene… »

Stiže još 31 revizor

Večernje novosti 24.05.2018
Saglasnost za zapošljavanje 150 ljudi u Skupštini i državnim agencijama. Pojačanje uglavnom zbog evrointegracija. DRŽAVNE agencije, regulatorna tela i srpski parlament dobili su u sredu "zeleno svetlo" od Administrativnog odbora Skupštine Srbije za… »

Tači nema skupštinsku podršku za dijalog sa Beogradom; Arifi: Kosovo gubi vreme sa ZSO

Večernje novosti 24.05.2018
Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači namerava da preko kosovske skupštine preuzme vođenje dijaloga u Briselu između Prištine i Beograda, ali on nije u stanju ni da, preko poslanika, usvoji zakon. Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači namerava da preko… »

Pešački maraton za brigu o obolelima

Večernje novosti 24.05.2018
Doktorka Nataša Milićević u humanitarnom poduhvatu od Studenice do Beograda. Skreće pažnju na loše palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata. Kako bi skrenula pažnju na loše palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata obolelih od… »

Komandir tzv. Armije BiH osumnjičen za zločine nad Srbima

Večernje novosti 24.05.2018
M.D. se sumnjiči da je u maju 1992. godine učestvovao u protivpravnom hapšenju, prebijanju i ponižavanju civila srpske nacionalnosti iz Bradine, koje je počinio u svojstvu komandira Interventne jedinice tzv. Armije BiH. O deljenje za borbu protiv… »

Nazire se rešenje vekovne misterije: Smederevska tvrđava krije grob Đurđa Brankovića?

Večernje novosti 24.05.2018
Nazire se rešenje misterije stare pet vekova i potrage za mestom gde je sahranjen poslednji srpski despot. GROB despota Đurđa Brankovića, za kojim se traga čitavo jedno stoleće, najverovatnije se nalazi u Smederevu, na prostoru Smederevske tvrđave… »

Deca donela štafetu mladosti

Večernje novosti 24.05.2018
Simbol nekadašnje SFRJ iz Crne Gore stiže danas u Kuću cveća. ŠTAFETA "bratstva i jedinstva" u sredu je pošla iz Virpazara, a zatim je u četvrtak preko Nikšića, Plužina, Šćepan Polja, Tjentišta svoj put nastavila do Beograda. A, planirano je… »