Izvor: Večernje novosti/Hronika arhiva vesti 24.05.2018

U stanu skrivao oružje i municiju

Večernje novosti 24.05.2018
Prilikom pretresa stana muškarca (65) iz okoline Malog Crnića kod Požarevca pronađeno nekoliko komada vatrenog oružja posle čega je podneta krivična prijava. MALO CRNIĆE – Protiv muškarca starog 65 godina iz okoline Malog Crnića, policija je… »

Zatvorska kazna za vlasnika klinike „Medikus“ i bivšeg anesteziologa

Večernje novosti 24.05.2018
Ljutfi Derviši, vlasnik klinike Medikus osuđen na sedam i po godina zatvora zato što je bez dozvole u toj medicinskoj ustanovi ilegalno vršio transplataciju organa, a bivši anesteziolog osuđen na godinu dana. Kosovski sud odredio je danas zatvorske… »

Euleks: Nemamo mandat za izručenje Labana

Večernje novosti 24.05.2018
Odgovor evropske misije povodom postavljenja osuđenika. MISIJA Euleksa potvrdila je, za "Novosti", da je u novembru prošle godine primila zahtev od vlasti Srbije da uhapsi Radomira Labana, koji je krajem prošle nedelje u Prištini imenovan za sudiju… »

Odloženo suđenje: Optuženi za ratni zločin u Kravicama na psihijatriji u Novom Sadu

Večernje novosti 24.05.2018
Suđenje optuženima za ratni zločin u Kravicama kod Srebrenice odloženo je za 30. maj, zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića, za kojeg je utvrđeno da se nalazi u bolnici, jer je nedavno pokušao samoubistvo. Suđenje optuženima za ratni… »

Mladi vozač iz Srbije nastradao u Teksasu

Večernje novosti 24.05.2018
Nemanja Spasić, (30) iz Beograda, poginuo u eksploziji u Teksasu. U kamion koji je vozio direktno udarila cisterna. Sakuplja se novac da se telo prebaci u Srbiju. BEOGRAĐANIN Nemanja Spasić (30) poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u… »

Napadaču na tužioca određen pritvor do 30 dana

Večernje novosti 24.05.2018
Sudija za prethodni postupak je okrivljenom odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, rekla je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević. Drugi osnovni u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Dejanu Dragosavcu, osumnjičenom… »

Uhapšen napadač na interventnu jedinicu

Večernje novosti 23.05.2018
Pripadnici policijske uprave Novi Pazar uhapsili su večeras M.A. zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti. Pripadnici policijske uprave Novi Pazar uhapsili su večeras M.A. zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti, rečeno je Tanjugu… »

Velika akcija Nemačke policije: Uhapšeni članovi Sandžačkog klana zbog zapošljavanja na crno i utaje poreza

Večernje novosti 24.05.2018
Nemačka policija sprovela je u četvrtak jutro u Majntalu veliku akciju u kojoj su uhapšena trojica članova jednog porodičnog "klana" iz Sandžaka, koji se terete za utaju poreza i držanje radnika na crno. Nemačka policija sprovela je u četvrtak… »

Hapšenje zbog krađe Priveden zbog sumnje da je Kruševljankama otimao tašne i novčanike

Večernje novosti 24.05.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su B. V. (33) iz okoline Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teška krađa. PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su B… »

Zagorka Dolovac na regionalnom sastanku generalnih tužilaca i predstavnika policije

Večernje novosti 24.05.2018
Govoreći na konferenciji u Zagrebu, Dolovac je istakla da Republika Srbija posvećuje veliku pažnju borbi protiv terorizma, posebno kroz koordinirani rad svih državnih organa. REPUBLIČKI javni tužilac Zagorka Dolovac danas je učestvovala u Zagrebu… »