Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 24.05.2018

Kina kritikovala SAD zbog povlačenja poziva na vojnu vežbu

Večernje novosti 24.05.2018
Kina je danas kritikovala SAD zbog povlačenja poziva toj zemlji za učešće u multinacionalnoj vežbi koja će biti izvedena ovog leta na Pacifiku. Kina je danas kritikovala SAD zbog povlačenja poziva toj zemlji za učešće u multinacionalnoj vežbi… »

Julija Skripalj progovorila: Nadam se da ću se vratiti kući

Večernje novosti 23.05.2018
Ćerka kontrašpijuna Sergeja Skripalja, Julija Skripalj, koja je preživela napad nervnim agensom za koji Velika Britanija optužuje Rusiju, što Moskva kategorički odbacuje, uprkos svemu nada se da će se jednog dana vratiti kući, u Rusiju. Ćerka… »

Sprema se „udar sablje“: Amerika prebacuje hiljade vojnika i vojnu tehniku u Istočnu Evropu

Večernje novosti 24.05.2018
Sjedinjene Američke Države su započele prebacivanje trupa iz Belgije u Istočnu Evropu u okviru operacije „Atlantska odlučnost“. Sjedinjene Američke Države su započele prebacivanje trupa iz Belgije u Istočnu Evropu u okviru operacije… »

Za virus Nipah nema vakcine - kako se sačuvati?

Večernje novosti 23.05.2018
Virus Nipah, čija je epidemija izbila u Indiji i dosad odnela najmanje 10 života, relativno je nova pretnja čovečanstvu, za koju još nema ni vakcine, ni leka. Virus Nipah, čija je epidemija izbila u Indiji i dosad odnela najmanje 10 života… »

Eksplozija U Španiji: Jedna osoba stradala, 26 povređenih u skladištu pirotehnike

Večernje novosti 23.05.2018
Španska agencija Evropa pres (Europa Press) prenela je da se eksplozija čula na nekoliko kilometara i dodala da su neke okolne kuće oštećene. Lokalne vlasti na severozapadu Španije saopštile su večeras da je u eksploziji u skladištu… »

Stejt department: Ukrajina krenula u ofanzivu

Večernje novosti 24.05.2018
Specijalni predstavnik za Ukrajinu Kurt Volker potvrdio da vojska pokušava da uspostavi kontrolu nad teritorijama u Luganskoj i Donjeckoj oblasti. Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker potvrdio je da se Oružane snage Ukrajine… »

Merkel: Nemačka i Kina ostaju pri sporazumu s Iranom

Večernje novosti 24.05.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka i Kina ostaju pri nuklearnom sporazumu sa Iranom, nakon što su se SAD povukle iz tog sporazuma ranije ovog meseca. PEKING - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Nemačka i Kina ostaju… »

SAD: Agenciji čiji je čuvar silovao devojčicu kazna milijardu dolara

Večernje novosti 23.05.2018
Porota u saveznoj američkoj državi Džordžiji donela je danas presudu po kojoj će bezbednosna agencija, čiji je radnik pre šest godina silovao 14-godišnju devojčicu, morati da plati kaznu od milijardu dolara. Porota u saveznoj američkoj državi… »

Liberman: Tražićemo izgradnju kuća u jevrejskim naseljima

Večernje novosti 24.05.2018
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da planira da traži saglasnost sledeće nedelje za izgradnju oko 2.500 novih kuća u jevrejskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali. Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je… »

UN odobrio zvaničnicima Pjongjanga da putuju u Singapur

Večernje novosti 24.05.2018
Komitet Saveta bezbednosti UN odobrio je danas zvaničnicima Severne Koreje da putuju u Singapur na samit američkog i severnokorejskog predsednika, Donalda Trampa i Kim Džong Una, 12. juna, saopštile su diplomate u UN. Komitet Saveta bezbednosti UN… »