Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

IT sektor “plodniji” od poljoprivrede

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Izvoz softvera iz Srbije nadmašio je izvoz malina i čitava industrija beleži stalni rast, a prema poslednjim istraživanjima izvoz IKT usluga sada je veći i od izvoza kukuruza. To su , kako je Startit preneo, rezultati četvrtog… »

Odmor – najbolje za zaposlenog, ali i za kompaniju

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Istraživanja pokazuju da odmor od posla može biti aspolutno najbolja stvar za zaposlenog, ali i za kompaniju. Zapravo, toliko je važan da bi kompanije trebalo da zahtevaju ili barem sugerišu zaposlenima da koriste vreme za odmor… »

Odgovor preduzeća “Original” povodom objavljenog teksta

BizLife 06.06.2018
Juče je na portalu BIZlife objavljen tekst pod naslovom “Sedam fitmi pod lupom zbog mutljavi na javnim nabavkama”. Tim povodom oglasila se firma “Original”. Navodi se da u sаopštenju Komisije zа zаštitu konkurencije ne piše reč… »

Kontramere: Evropa uvodi carine na američku robu

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Evropska unija je saopštila da će od jula početi uvodjenje carine na uvoz američke robe, kao odgovor na odluku predsednika SAD Donalda Trampa da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope. Potpredsednik Evropske komisije Maroš… »

Nele Karajlić za BIZLife: Biznis je smrt, zlo…

BizLife 06.06.2018
Foto: youtube Nele Karajlić – muzičar i književnik poznat po društveno angažovanim tekstovima. Veliki kritičar kapitalizma. U razgovoru za BIZLife (najblaže rečeno) nije imao šta lepo da kaže o biznisu i onima koji ga vode. Prva asocijacija na… »

Šta ako penzija “ode u penziju”?

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Jedan od vodećih svetskih finansijskih savetnika Rik Edelman izjavio je da će pojam penzionisanja nestati. Edelman, koji je autor knjige “Istina o vašoj budućnosti: vodič za novac koji vam je potreban sada, kasnije i mnogo kasnije”… »

Malinari prekinuli protest, ministar im je zahvalan

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju odredjuje tržište… »

Imamo (barem) 103 sporna doktorata

BizLife 06.06.2018
Foto: printscreen N1 Komisija za akreditaciju (KAPK) napisala je izveštaj u kojem se navodi da je devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo doktorate, iako nisu imali dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu… »

Upravljanje stambenim zgradama u Srbiji – zadatak za profesionalce

BizLife 06.06.2018
Foto: promo Promene koje donosi novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada u Srbiji mogu da se dogode jedino ako im se pristupi profesionalno, a za to treba mnogo informacija, znanja i iskustva. Zakon o stanovanju i održavanju zgrada (‘Sl. Glasnik… »

Tretman stranih investitora u Srbiji očima Njuz.neta

BizLife 06.06.2018
Foto: printscreen N1 Novinar Njuz.neta Marko Dražić gostujući na N1 osvrnuo se i na ovdašnji tretman koji imaju strani insvestitori. Predviđa i izgradnju spomenika “neznanom stranom investitoru”. Cela priča sa stranim investitorima deluje kao… »