Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 06.06.2018

Odlaganje dijaloga odgovara i Beogradu i Prištini

Glas Amerike 06.06.2018
Šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi odbio je poziv Evropske unije za učešće na sastanku u četvrtak i petak u Briselu o Zajednici srpskih opština. Iz Beograda poručuju da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno… »

Poverenik: Aplikacija "Izabrani doktor" krši zakone prikupljanjem ličnih podataka

Glas Amerike 06.06.2018
Aplikacija "Izabrani doktor", koju je promovisalo Ministarstvo zdravlja u cilju naizgled korisnog olakšavanja zakazivanja pregleda kod lekara, ozbiljno krši zakonske odredbe o zaštiti podataka o ličnosti, zbog čega je poverenik za informacije od… »

Uzbunjivači - ključ za borbu protiv korupcije

Glas Amerike 06.06.2018
Uz poruku da će Vlada nastaviti borbu protiv korupcije i da će pravosuđe nastaviti da sprovodi Zakon o zaštiti uzbunjivača, premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da je korupcija bolest koja društvo čini slabim i siromašnim, kao i da je… »

Zvaničnici u Gvatemali upozoravaju: Moguća nova erupcija

Glas Amerike 06.06.2018
Najmanje 75 osoba je poginulo, a više od 200 vodi se kao nestalo posle iznenadne erupcije vulkana Fuego u Gvatemali, saopštili su zvaničnici. Više od 1,7 miliona ljudi pogođeno je erupcijom, dok je 3.000 evakuisano. Erupciji vulkana Fuego u Gvatemali… »

Evropa uvodi tarife SAD, na meti farmerke, viski, motocikli...

Glas Amerike 06.06.2018
Evropska unija je saopštila da će početi da primenjuje nove tarife protiv Sjedinjenih Država u julu, kao odgovor na američke uvozne tarife na evropski čelik i aluminijum. Nove tarife je na konferenciji za novinare u Briselu najavio potpredsednik… »

"Presuda Karadžiću do kraja godine, Mladiću do kraja 2020."

Glas Amerike 06.06.2018
Postupak protiv nekadašnjeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića mogao bi da bude završen do kraja 2020., rekao je pred Savetom bezbednosti UN glavni tužilac Međunarodnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc. Bramerc, nekadašnji… »

Zašto je Singapur pravo mesto za susret Trampa i Kima?

Glas Amerike 06.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un sastaće se u Singapuru 12.juna, a pripreme za samit uveliko traju. Singapur je dva svoja regiona proglasio specijalnim zonama uoči samita, a unutar njih je i hotel Kapela u kojem… »

Evropljani traže izuzeće iz sankcija za svoje kompanije koje posluju s Iranom

Glas Amerike 06.06.2018
VAŠINGTON — Velika Britanija, Francuska i Nemačka zvanično su zatražile da evropske kompanije koje posluju sa Iranom budu izuzete iz američkih sankcija protiv Teherana, koje će biti primenjene posle američkog povlačenja iz nuklearnog sporazuma… »

Senatori: Kongres ima poslednju reč o mogućem sporazumu Trampa i Kima

Glas Amerike 06.06.2018
Dok traju pripreme za samit 12. juna, američki Kongres podseća da ima pravo da ispita i eventualno - odbaci bilo kakav nuklearni sporazum, koji proizađe sa istorijskog sastanka američkog i severnokorejskog lidera. Dugo očekivani samit Tramp-Kim ulio… »

Uspeh demokrata na primarnim izborima u Kaliforniji

Glas Amerike 06.06.2018
Demokrate u Kaliforniji, najnaseljenijoj američkoj saveznoj državi, po svemu sudeći su na dobrom putu da, posle jučerašnjih primarnih izbora, pobede u važnim kongresnim okruzima na novembarskim opštim izborima. To je važan faktor za Demokratsku… »