Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 06.06.2018

Većnici sutra razmatraju o statutu Grada Čačka

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak - Predsednik Gradskog veća Milun Todorović sazvao je za sutra 63. sednicu Gradskog veća na kojoj će se naći 14 tačaka dnevnog reda. Razmatraće se amandmani na predlog odluke o izmenama i dopunama statuta Grada Čačka i predlog odluke o… »

Čuvamo srpsku tradiciju! Obeleženo 203 godine od smrti Tanaska Rajića na brdu Ljubiću

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak – Prilikom obeležavanja 203 godine od smrti Tanaska Rajića na spomenik ovog junaka vence su položili Negoslav Stanković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, pripadnici Vojske Republike Srbije kao i… »

Manastiri Blagoveštenje, Nikolje, Trojica i Sretenje pod strogim režimom zaštite

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak – Prostornim planom Ovčarsko – kablarske klisure predviđeno je da porte manastira Blagoveštenje, Nikolje, Trojica i Sretenje na Kablaru i Ovčaru, u ukupnoj površini od 1,12 hektara, budu pod prvim, strogim režimom zaštite. To je uneto u… »

Da li će radnici konačno prepustiti FRA?

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak - Sutra će šesti put sudski izvršitelji pokušati da preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena u Fabrici reznog alata (FRA) Čačak. Prema rečima radnika oni ni ovaj put neće dozvoliti da njihova fabrika ode u ruke privatnika koji je, kako… »

Stamatović: Malinari, ne verujte "Neočekivanoj sili koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar"!

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čajetina – Umesto tradicionalne laži "predsednik Republike će rešiti sve probleme malinara u Srbiji" koju, pred svake izbore, horski odguslaju, a da ne trepnu, naprednjaci Zapadne Srbije, sinoć je, na prijepoljskim malinarskim barikadama, omrčila… »

Nedimović: Sutra pregovori s malinarima

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da će sutra, 7. juna, u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje koje će odgovarati i malinarima i… »

Ljubovija spremna za mnogobrojne turste tokom leta

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Ljubovija -Turistička sezona na Drini je počela već u rano proleće i zahuktava se sa dolaskom toplog vremena. Turistički poslenici su pripremili svoje objekte i bašte jer za odmor na Drini tokom letnjih meseci vlada zaista veliko interesovanje… »

Dodeljene nagrade na konkursima Zelenog saveta

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Užice - Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine, Zeleni savet je raspisao dva konkursa, jedan za najbolji literarni rad u okviru poezije i proze, gde je tema „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“ i drugi… »

Predavanje profesora Ljušića

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak - Profesor dr Radoš Ljušić održaće predavanje o Ovčarskim zbegovima u Prvom i Drugom srpskom ustanku u petak 8. juna u 12.00 časova u Biblioteci Arhiva. Međuopštinski istorijski arhiv Čačak organizvao je ovo podučavanje povodom… »

Delta Holding ulaže u razvijanje startap biznisa

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Čačak - Kompanija Delta Holding pokreće program za podršku razvoju startap ideja u oblasti logistike, distribucije, poljoprivrede i nekretnina. Program Delta Biznis Inkubator biće predstavljen u Čačku u petak 8 juna, u Naučno tehnološkom parku… »