Izvor: Kurir arhiva vesti 06.06.2018

Đurić: Odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini. "Glavni pregovarač… »

Oglasio se vrhovni kasacioni sud: Do 1.oktobra rešenje svih slučajeva kredita u švajcarcima

Kurir 06.06.2018
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević rekao je danas predstavnicima Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija da će taj sud sve predmete u vezi sa kreditima građana zaduženih u švajcarskim francima, koji su… »

Šabić izdao zaranu aplikaciji Izabrani lekar: Građani ne znaju kome su i u koje svrhe dali podatke

Kurir 06.06.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim je zabranio firmi Sorsih International d.o.o. iz Niša da i dalje obrađuje podatke građana dobijene putem aplikacije "Izabrani doktor", jer postoji… »

Mamić dan pred presudu otišao u bih: Pridružio se spisku napoznatijih begunaca iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu! Evo ko je…

Kurir 06.06.2018
Zdravko Mamić, dugogodišnji izvršni direktor FK "Dinama", presudu koja će mu danas biti izrečena na Sudu u Osijeku neće slušati u sudnici nego, kako je kazao, sa svojim prijateljima u Hercegovini. Mamić je nakon pres-konferencije na kojoj je pre… »

Srpska lista zgrožena izjavom šefice EU na Kosovu: Napade na Srbe objasnila kao "milo za drago"

Kurir 06.06.2018
Srpska lista pozvala je danas zvaničnike Evropske unije da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe "počinju da izgledaju kao milo za drago". Navodeći da je od… »

Nezgoda Meha Omerovića na aerodromu tema i u Skupštini Gojković: Tema je delikatna! Radikali: Da podnese ostavku!

Kurir 06.06.2018
U Skupštini Srbiji u toku je rasprava o amandmanima na set finansijskih zakona, ali se više polemisalo o "slučaju" poslanika SDPS Meha Omerovića koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu, o čemu je Kurir prvi pisao. Najglasniji u kritici… »

Serž Bramerc i Teodor Meron: Pravosnažna presuda Karadžiću u decembru, a Ratku Mladiću, Jovici Stanišiću i Franku…

Kurir 06.06.2018
Pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće izrečena do kraja ove godine, a bivšem komandantu Vojske RS Ratku Mladiću do kraja 2020. godine. To su danas u Njujorku, u govoru pred Savetom bezbednosti UN, najavili… »

Brnabić povodom smene rektora Arsenijevića: Zadovoljna sam rešenjem situacije u Kragujevcu

Kurir 06.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadovoljna rešenjem situacije u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i da je to "pravi primer vladavine prava". "Zadovoljna sam i ponosna kao predsednica Vlade kako je… »

Brnabićeva: Korupcija je bolest koja društvo čini siromašnijim

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Korupcija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da će vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. Brnabić je na međunarodnoj konferenciji "Glasna Pištaljka… »

Nedimović: Sutra razgovaram sa malinarima o proizvodnji, ali ne i o otkupnoj ceni

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište… »