Izvor: N1 Info arhiva vesti 06.06.2018

Kancelarija: Pitanje energetike ne može da bude uslov

N1 Info 06.06.2018
Zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev ocenio je da pitanje energetike u dijalogu s Prištinom "uopšte" nije deo Prvog briselskog sporazuma i da "ne može biti uslov ni za šta, pa ni za konstruktivnost Prištine po… »

Poslanici krive jedni druge zbog problema sa "švajcarcima"

N1 Info 06.06.2018
O kreditima u švajcarskim francima bilo je reči i u Skupštini Srbije, tokom rasprave o amandmanima na set finansijskih zakona. Poslanici vlasti i opozicije krive jedni druge zbog problema građana zaduženih u ovoj valuti. Izvor: N1 Guvernerka Narodne… »

Lončar: Nema žalbi na aplikaciju Izabrani doktor

N1 Info 06.06.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je više od 34.000 građana preuzelo na korišćenje aplikaciju "Izabrani doktor", da niko od njih nije imao nijednu zamerku i da aplikacija nastavlja da radi. Komentarišući rešenja poverenika za… »

Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora

N1 Info 06.06.2018
Bivši čelnik i sadašnji savetnik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar osuđeni su nepravosnažno zbog izvlačenje novca iz tog zagrebačkog fudbalskog kluba. Županijski… »

Srpska lista: Apostolova da objasni izjavu "milo za drago"

N1 Info 06.06.2018
Srpska lista pozvala je zvaničnike Evropske unije da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe "počinju da izgledaju kao milo za drago". Navodeći da je od 1. maja… »

Poslanici umesto o zakonima, o privođenju Meha Omerovića

N1 Info 06.06.2018
Poslanici Srpske radikalne stranke su na sednici Skupštine Srbije ponovo zatražili da poslanik Socijademokratske partije Srbije Meho Omerović podnese ostavku zbog privođenja na aerodromu u Frankfurtu jer je izašao iz "djuti fri šopa" ne plativši… »

Kuburović u UN: Saradnja sa Mehanizmom u Hagu besprekorna

N1 Info 06.06.2018
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se saradnja Beograda sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove - naslednikom Haškog suda, odvija besprekorno. Izvor: Tanjug… »

Brnabić: Smena rektora u Kragujevcu primer vladavine prava

N1 Info 06.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zadovoljna rešenjem situacije u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu, Nebojšom Arsenijevićem i da je to "pravi primer vladavine prava". "Zadovoljna sam i ponosna kao predsednica Vlade kako je… »

Dodig obezbedio hrvatsko finale miksa

N1 Info 06.06.2018
Hrvatski teniser Ivan Dodig u paru sa Latišom Čen sa Tajvana plasirao se u finale miksa na Rolan Garosu, pošto su bili bolji od Ana Lene Grenefeld i Roberta Faraha u tri seta 4:6, 7:5, 10:8. Kolumbijac i Nemica, koji su bili postavljeni za osmog… »

Brnabić: Želim da odam priznanje svakom uzbunjivaču

N1 Info 06.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da država uzbunjivačima ne duguje samo dobru pravnu zaštitu već i odgovornost institucija u slučajevima prijave korupcije. Učestvujući na međunarodnoj konferenciji "Uzbunjivači i novinari protiv… »