Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

Večernje novosti 06.06.2018
Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen… »

“Kamene suze“ u Srpskom kulturnom centru u Prištini

Večernje novosti 06.06.2018
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena poezija Ranka Đinovića. U Srpskom kulturnom centru u Prištini juče održan književni čas na kome je predstavljena poezija Ranka Đinovića, pesnika iz Đakovice. Književni čas je deo… »

Nema mesta hit piscima

Večernje novosti 06.06.2018
Objavljeni rezultati konkursa Ministarstva kulture za otkup knjiga za biblioteke Srbije. Po broju izabranih naslova najbolje su prošli domaći pisci za najmlađe čitaoce. NA ovogodišnjem konkursu Ministarstva kulture za otkup knjiga za biblioteke od… »

"Lifka" za Šerbedžiju

Večernje novosti 06.06.2018
Najavljen program i budžet 25. jubilarnog izdanja festivala evropskog filma Palić. Pred publikom sto ostvarenja u svim selekcijama, gosti iz inostranstva. JUBILARNI, 25. festival evropskog filma Palić održaće se od 14. do 20. jula, prikazaće u svim… »

Guši se kulturno obilje planete

Večernje novosti 06.06.2018
Zajedničkom izjavom učesnika završen drugi međunarodni skup pisaca "Beogradski kontrapunkt" u Jugoslovenskoj kinoteci. GLOBALNI neurotični i površni stil života, koji se nameće kao jedini moguć i jedini prihvatljiv, pretvara antičku ili… »

Proslava Dana jugoslovenske kinoteke

Večernje novosti 06.06.2018
Dan Jugoslovenske kinoteke, 6. jun, svečano će biti obeležen uručenjem prestižne nagrade Zlatni pečat za doprinos srpskoj kinematografiji. DAN Jugoslovenske kinoteke, 6. jun, svečano će biti obeležen uručenjem prestižne nagrade Zlatni pečat za… »

Slika Van Goga prodata za više od sedam miliona evra

Večernje novosti 05.06.2018
Jedan od ranih radova holandskog slikara Vinsenta Van Goga prodat je u ponedeljak veče u Parizu za više od sedam miliona evra. Jedan od ranih radova holandskog slikara Vinsenta Van Goga prodat je u ponedeljak veče u Parizu za više od sedam miliona… »

Intervju Milutin Obradović: Zarobljen sam u tajnama čiji je večiti čuvar strah

Večernje novosti 05.06.2018
Jedan od najautentičnijih i najperspektivnijih umetnika današnjice govori za NovostiOnline o izložbi „Običan, malecki san“, snovima, slobodi, porazima, pobedama.... Nakon nedavno završene veoma uspešne izložbe pod nazivom „Običan, malecki… »

Sahranjen Predrag Bajčetić: Neprekidno je stvarao bolji svet

Večernje novosti 05.06.2018
Na Novom groblju u Beogradu sahranjen reditelj i profesor Predrag Bajčetić. SVEČANO, tužno i tiho, uz vence i bukete crvenih i belih ruža, sa kišom i suncem koji su se smenjivali, uz pojanje sveštenika i hora ispraćen je na večni počinak… »

Novi hladni rat

Večernje novosti 05.06.2018
Predstavljena knjiga Vinka Pandurevića. KNjIGA "Novi hladni rat i Srbija - Geopolitička stvarnost Srba" potpukovnika dr Vinka Pandurevića rezultat je višegodišnjeg, kontinuiranog naučnog i stručnog praćenja i analiziranja osnovnih postavki poretka… »