Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Premijer Italije: Revidiraćemo sistem sankcija Rusiji

Večernje novosti 06.06.2018
Premijer Italije Đuzepe Konte izložio je u Parlamentu program nove Vlade uoči večerašnjeg glasanja o poverenju njegovom kabinetu. Premijer Italije Đuzepe Konte izložio je u Parlamentu program nove Vlade uoči večerašnjeg glasanja o poverenju… »

Mračna prošlost ostrva Sentosa, mesto susreta Trampa i Kima (foto)

Večernje novosti 06.06.2018
Ostrvo Sentosa, mesto istorijskog susreta američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una, danas je popularna turistička destinacija ali ima i svoju mračnu prošlost koja je malo poznata. Ostrvo Sentosa, mesto istorijskog… »

Eksplozija u Strazburu, povređeno 11 osoba

Večernje novosti 06.06.2018
Najmanje 11 osoba je povređeno u eksploziji skladišta poljoprivredne kompanije u Strazburu, prenose lokalni mediji pozivajući se na lokalne zvaničnike. STRAZBUR - Najmanje 11 osoba je povređeno u eksploziji skladišta poljoprivredne kompanije u… »

Kina preti Amerikancima: Ne izazivajte nevolju!

Večernje novosti 06.06.2018
Kina je optužila SAD da militarizuje Južno kinesko more posle preleta dva američka bombardera B-52 blizu spornog ostrva koje drži Kina, u demonstraciji sile. PEKING - Kina je optužila SAD da militarizuje Južno kinesko more posle preleta dva… »

Voz usmrtio 45 ovaca u Nemačkoj

Večernje novosti 06.06.2018
Voz koji je udario u stado ovaca na jugozapadu Nemačke tom prilikom je usmrtio 45 životinja, saopštila je danas nemačka policija. BERLIN - Voz koji je udario u stado ovaca na jugozapadu Nemačke tom prilikom je usmrtio 45 životinja, saopštila je… »

Požar u hotelu u centru Londona (foto/VIDEO)

Večernje novosti 06.06.2018
Veliki požar izbio je danas u blizini Hajd parka u centru Londona, javio je Bi-Bi-Si. Oko 100 vatrogasaca učestvuje u gašenju požara koji je izbio u hotelu Mandarin Orijental u centru Londona. Na video snimku vidi se dim koji izbija iznad ovog veoma… »

Za dva dana 600.000 munja na nebu Evrope

Večernje novosti 06.06.2018
Portal za izveštavanje o ekstremnim vremenskim prilikama Severe Weather Europe, objavio je da u periodu od 3. do 5. juna u Evropi zabeleženo više od 600.000 udara munja i grmljavina. BRISEL - Portal za izveštavanje o ekstremnim vremenskim prilikama… »

Duterte o ljubljenju udate Filipinke: Ako sve žene potpišu peticiju, podneću ostavku (video)

Večernje novosti 06.06.2018
Filipinski predsednik Rodrigo Duterte branio se od napada pošto je poljubio udatu Filipinku u Južnoj Koreji i naglasio da će podneti ostavku ukoliko dovoljno žena bude uvređeno tim njegovim potezom. Filipinski predsednik Rodrigo Duterte branio se od… »

AI: SAD vodile "rat do uništenja" u Raki, stradali civili

Večernje novosti 05.06.2018
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel (AI) optužila je danas Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike da su pokazali malo obzira prema životima civila tokom napada na sirijski grad Raku. Organizacija za zaštitu ljudskih… »

Meksiko: Nestali radnici u rušenju brane u rudniku

Večernje novosti 05.06.2018
U severnoj meksičkoj državi Čivava, u rudniku se srušila brana sastavljena od otpadaka mineralnih ruda, sedam osoba se vode kao nestale, a dve su hospitalizovane. U severnoj meksičkoj državi Čivava, u rudniku se srušila brana sastavljena od… »