Regioni arhiva vesti 06.06.2018

Vranjanci glasaju za projekat koji će biti finansiran sredstvima dobijenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Jugmedia 06.06.2018
Zahvaljujući građanima koji su učestvovali u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i poslali najviše fiskalnih računa, Vranje je od države dobilo sredstva u iznosu od 23 hiljade evra, koja su namenjena za obnovu škola, vrtića i bolnica… »

Za ,,Komrad“ vredna donacija

Jug press 06.06.2018
VRANJE Kroz projekat ,,Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu“ Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Vranje donirali su JKP ,,Komrad“ kamion za odnošenje smeća, zapremine 16 kubnih metara… »

Sastanak gradonačelnika Nikolića sa ambasadorom SAD

RT Kragujevac 06.06.2018
U okviru svoje posete Kragujevcu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Kajl Skat, prisustvovao je danas Međunarodnoj konferenciji “Industrija 4.0“ čiji je domaćin Fijat Krajsler Automobili Srbija, i posetio američke kompanije koje posluju na… »

Za poljoprivrednike na konkursu 16,4 miliona dinara

Jugmedia 06.06.2018
Gradsko veće Vranja danas je dalo saglasnost o raspisivanju konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u tekućoj godini na području grada, a za ove namene izdvojeno je iz budžeta 16,4 miliona dinara. Pravo da se prijave imaju porodična… »

Izložba “Beč 1814/15 o gradu i o kongresu”

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC-VUČJE U Domu kulture Vučje otvorena je dokumentarna izložba „Beč 1814/15 o gradu i o kongresu“, koja je organizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Ova dokumentarna izložba govori o Beču u 19. veku i o kongresima koji su… »

Viber grupa Dobri Samarjanin pokrenula je novu akciju

Glas Zapadne Srbije 06.06.2018
Arilje – Požar koji je pre neki dan u selu Vigošta do temelja spalio zidani objekat napravio je veliku materijalnu štetu. Baka Vojimirka Živanović u čijem vlasništvu su zapaljene prostorije nije u mogućnosti sama da ih obnovi, pa je viber Grupa… »

Kragujevac u projektu “Šumadijska šljiva“

iKragujevac 06.06.2018
Gradsko veće je na sednici održanoj 5. juna 2018. godine utvrdilo Predlog odluke o ravnopravnosti polova na teritoriji grada Kragujevca. Odlukom se uređuje način obezbeđivanja ravnopravnosti polova i ostvarivanja jednakih mogućnosti u organima… »

Preminuo profesor Elektronskog i pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Đorđević

Južne vesti 06.06.2018
Goran Đorđević preminuo je u 55. godini, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Niša, posle duge i teške bolesti. Bio je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića za oblast naprednih tehnologija… »

Kragujevac u projektu „Šumadijska šljiva“

RT Kragujevac 06.06.2018
Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Sporazuma o partnerstvu između lokalne samouprave i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja kao nosioca aktivnosti i obaveza u realizaciji projekta „Šumadijska šljiva“. Reč… »

IN MEMORIAM Umro Dražen Ružić

Jugmedia 06.06.2018
Nekadašnji potpredsednik Skupštine grada Leskovca Dražen Ružić preminuo je noćas, iznanada, u snu, u 59. godini života. Pre petooktobarskih promena bio je jedan od najvećih opozicionih aktivista u gradu na Veternici, a mesto potpredsednika… »