Regioni arhiva vesti 06.06.2018

Vranjanci glasaju za projekat koji će biti finansiran sredstvima dobijenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Jugmedia 06.06.2018
Zahvaljujući građanima koji su učestvovali u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i poslali najviše fiskalnih računa, Vranje je od države dobilo sredstva u iznosu od 23 hiljade evra, koja su namenjena za obnovu škola, vrtića i bolnica… »

USAID i Vranje poklonili smećar komradu

OK radio 06.06.2018
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu” i grad Vranje donirali su JKP „Komrad” kamion za odnošenje smeća. Realizaciju projekata pomogli su UNDP… »

Ambasador SAD posetio Kragujevac

Ritam grada Kg 06.06.2018
U okviru svoje posete Kragujevcu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat prisustvovao je danas Međunarodnoj konferenciji “Industrija 4.0“ čiji je domaćin FCA Srbija, posetio je američke kompanije koje posluju na teritoriji Kragujevca… »

Za poljoprivrednike na konkursu 16,4 miliona dinara

Jugmedia 06.06.2018
Gradsko veće Vranja danas je dalo saglasnost o raspisivanju konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u tekućoj godini na području grada, a za ove namene izdvojeno je iz budžeta 16,4 miliona dinara. Pravo da se prijave imaju porodična… »

Izložba “Beč 1814/15 o gradu i o kongresu”

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC-VUČJE U Domu kulture Vučje otvorena je dokumentarna izložba „Beč 1814/15 o gradu i o kongresu“, koja je organizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Ova dokumentarna izložba govori o Beču u 19. veku i o kongresima koji su… »

Pomozimo-Baki Vojimirki izgorela kuća

InfoLIGA 06.06.2018
Baki Vojimirki Živanović iz sela Vigošte u opštini Arilje, pre par dana u požaru oštećen je zidani objekat, letnja kuhinja, soba, ostava i štala. Vatrena stihija progutala je krovnu konstrukciju i sav inventar koji se nalazio u ove tri prostorije… »

GV: Doneta odluka o ravnopravnosti polova

Ritam grada Kg 06.06.2018
Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o ravnopravnosti polova na teritoriji grada Kragujevca. Odlukom se uređuje način obezbeđivanja ravnopravnosti polova i ostvarivanja jednakih mogućnosti u organima grada, javnim preduzećima, ustanovama… »

Preminuo profesor Elektronskog i pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Đorđević

Južne vesti 06.06.2018
Goran Đorđević preminuo je u 55. godini, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Niša, posle duge i teške bolesti. Bio je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića za oblast naprednih tehnologija… »

Kragujevac u projektu „Šumadijska šljiva“

RT Kragujevac 06.06.2018
Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Sporazuma o partnerstvu između lokalne samouprave i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja kao nosioca aktivnosti i obaveza u realizaciji projekta „Šumadijska šljiva“. Reč… »

Umro Dražen Ružić

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC U svojoj kući u snu noćas je iznenada preminuo nekadašnji potpredsednik Skupštine opštine Leskovac u prvoj lokalnoj vlasti posle 5.oktobra Dražen Ružić. Ružić (1959) je bio predsednik opštinskog odbora Gradjanskog saveza Srbije za… »