Nauka & Tehnologija arhiva vesti 06.06.2018

U Japanu predstavljen suncobran koji vas u stopu prati

B92 06.06.2018
Mala japanska kompanija predstavila je prototip pokretnog suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci. Ko je doživeo vruća i vlažna japanska leta razumeće šta je podstaklo otkriće nove sprave. Ašai pauer… »

LG predstavio unapređene monitore koji gejming iskustvo podižu na još viši nivo

Personal magazin 06.06.2018
Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt™ 3 konekcijom. Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu seriju Gaming i UltraWide monitora najnovije generacije sa poboljšanim performansama. HDR 10… »

Samsung najavljuje laptop sa Snapdragon procesorom

B92 06.06.2018
Samsung se pridružuje HP-u, ASUS-u i Lenovo-u i počinje da proizvodi kompjutere sa Snapdragon procesorima, navode strani mediji. Pored svog novog Snapdragon 850 čipseta, Qualcomm je danas objavio da cĚ�e proizvođač Galaxy telefona integrisati… »

Lansiran Sojuz s astronautima iz SAD-a, Rusije i Njemačke

Al Jazeera 06.06.2018
Šestomjesečna misija uključuje 250 pokusa u područjima poput biologije, nauke o Zemlji, fizike i tehnologije. Ruska svemirska letjelica Sojuz MS-09 poletjela je u srijedu iz Kazahstana s novom tročlanom posadom za Međunarodnu svemirsku postaju. U… »

Počinje Svetsko prvenstvo, hakeri trljaju ruke

Blic 06.06.2018
Više od 20 odsto javnih vaj-faj mreža u gradovima domaćinima FIFA Svetskog prvenstva 2018. ne koriste enkripciju saobraćaja. Ovo ih čini potencijalno nebezbednim za korišćenje pa je velika verovatnoća da svi koji se zakače na njih rizikuju d… »

Novi Viber Chat Extensions dodaci

Personal magazin 06.06.2018
Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, najavila je uvođenje novih i naprednih Chat Extensions dodataka, time pružajući milijardi svojih korisnika uzbudljive načine da se izraze i lako…. Viber, jedna od vodećih svetskih… »

Aleksandar Saša Đorđević, ambasador brenda Tesla

IT svet 06.06.2018
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je legenda srpske košarke i aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Saša Đorđević, postao zvanični ambasador brenda Tesla. Ovo partnerstvo simbolizuje opredeljenje kompanije Comtrade i brenda Tesla… »

Apple odbacuje navode da je dobijao podatke od Facebooka

Benchmark 06.06.2018
Facebookova praksa sa upravljanjem privatnim podacima korisnika, još jednom se nedavno našla na udaru, kada se pojavio izveštaj da je kompanija obezbeđivala osetljive podatke korisnika za bar 60 proizvođača uređaja, uključujući i Apple i Samsung… »

Od ponoći roming u Evropi izgleda sasvim drugačije: Zemlje unije pričaju skoro za džabe

Telegraf 06.06.2018
Prema privremenom dogovoru, telefonski poziv iz jedne članice EU prema drugoj ne može koštati više od 19 evro centi, a jedna SMS poruka može koštati najviše šest evro centi Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. Vlade zemalja EU i poslanici… »

Novi iOS12: Šta nam donosi i koji će uređaji moći da ga koriste

Vesti online 06.06.2018
Apple je na WWDC 2018 konferenciji predstavio novi iOS 12. Pogledajte šta donosi i na kojim uređajima će se koristiti od jeseni. Kompanija je obradovala korisnike starih iPhone uređaja, najavivši da će iOS 12 biti dostupan za sve uređaje na kojima… »