Nauka & Tehnologija arhiva vesti 06.06.2018

Dron kao pokretni suncobran

Personal magazin 06.06.2018
Mala japanska kompanija predstavila je prototip pokretnog suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci. Ko je doživeo vruća i vlažna japanska leta razumeće…. Mala japanska kompanija predstavila je prototip… »

LG predstavio unapređene monitore koji gejming iskustvo podižu na još viši nivo

Personal magazin 06.06.2018
Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt™ 3 konekcijom. Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu seriju Gaming i UltraWide monitora najnovije generacije sa poboljšanim performansama. HDR 10… »

Samsung najavljuje laptop sa Snapdragon procesorom

Press 06.06.2018
Samsung se pridružuje HP-u, ASUS-u i Lenovo-u i počinje da proizvodi kompjutere sa Snapdragon procesorima, navode strani mediji. Foto:B92.net Pored svog novog Snapdragon 850 čipseta, Qualcomm je danas objavio da će proizvođač Galaxy telefona… »

Troje astronauta poletelo na Sojuzu ka Medjunarodnoj svemirskoj stanici

Personal magazin 06.06.2018
Ruska svemirska letelica Sojuz sa troje astronauta poletela je danas za Medjunarodnu svemirsku stanicu (MSS) sa kosmodroma u Kazahstanu. Na svemirsku stanicu su krenuli ruski kosmonaut Sergej Prokopijev, komandant letelice,…. Ruska svemirska letelica… »

FIFA Svetsko prvenstvo 2018: Više od 20 odsto gradova domaćina pogođeno problemima sajber bezbednosti

Personal magazin 06.06.2018
Prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, 7.176 od približno 32.000 javnih vaj-faj mreža u gadovima domaćinima FIFA Svetskog prvenstva 2018 ne koriste enkripciju saobraćaja. Ovo ih čini potencijalno nebezbednim za korišćenje…. Prema… »

Novi Viber Chat Extensions dodaci

Personal magazin 06.06.2018
Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, najavila je uvođenje novih i naprednih Chat Extensions dodataka, time pružajući milijardi svojih korisnika uzbudljive načine da se izraze i lako…. Viber, jedna od vodećih svetskih… »

Saša Đorđević je novi ambasador brenda Tesla

Benchmark 06.06.2018
Saopštenje za javnost Legenda srpske košarke i aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Saša Đorđević, je postao zvanični ambasador brenda Tesla. Ovo partnerstvo simbolizuje opredeljenje kompanije Comtrade i brenda Tesla da zastupaju… »

Još jedni navodi pobijeni! Fejsbuk izgleda nije ni njima davao podatke

Srbija danas 06.06.2018
Da li verujete u ovo? Facebookova praksa sa upravljanjem privatnim podacima korisnika, još jednom se nedavno našla na udaru, kada se pojavio izveštaj da je kompanija obezbeđivala osetljive podatke korisnika za bar 60 proizvođača uređaja… »

EU ograničava cene poziva i poruka

Danas 06.06.2018
U Evropskoj uniji postignut je dogovor da se ograniči maksimalna cena telefonskih poziva i SMS poruka između zemalja članica, što je deo šireg nastojanja da se ohrabre ulaganja u brze internet mreže. Evropski parlament je ostvario pobedu posle… »

Novi iOS12: Šta nam donosi i koji će uređaji moći da ga koriste

Vesti online 06.06.2018
Apple je na WWDC 2018 konferenciji predstavio novi iOS 12. Pogledajte šta donosi i na kojim uređajima će se koristiti od jeseni. Kompanija je obradovala korisnike starih iPhone uređaja, najavivši da će iOS 12 biti dostupan za sve uređaje na kojima… »