Politika arhiva vesti 11.06.2018

Stefanović: Zakon predviđa novčane kazne za one koji protestuju

Blic 11.06.2018
Vlada Srbije je spremna sa svima da razgovara, ali ne pod pritiskom ulice, poručio je danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je, govoreći o protestima zbog cene goriva, rekao da je reč o ponašanju… »

Završna reč zvezdana Jovanovića: Nije bilo pobune JSO, reč optuženog niko ne sluša dok kriminalci i političari lažno…

Pravda 11.06.2018
Bivši komadant Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović rekao je danas u završnoj reči na suđenju pred Specijalnim sudom da nije bilo nikakve oružane pobune JSO ni po jednom osnovu protiv sada nepostojeće države SR Jugoslavije. "Dva puta… »

Dačić: Jačanje EU neophodno zbog rasta populizma, desnice i napuštanja mulilateralizma

Novi magazin 11.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas slabljenje saradnje na globalnom nivou, jačanje desničarskih pokreta i populizma pokazuju da je neophodno jačanje Evropske unije. Dačić je govoru na sastanku Centralno-evropske… »

Vučić sa zvaničnicom UN o napadima na Srbe na Kosovu

Beta 11.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao s pomoćnicom generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintom Kejtom. Vučićev kabinet je saopštio da je on pozdravio dobru saradnju sa UN i istakao važnost UNMIK za obezbeđivanje mira i… »

Đurić: Neophodna hitna reakcija medjunarodne zajednice

B92 11.06.2018
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio da bi međunarodna zajednica morala hitno da reaguje na izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. On je poručio da Srbija neće ni pod kakvim okolnostima prihvatiti formiranje kosovske… »

Marković traži hitnu sednicu vlade zbog blokade puteva

N1 Info 11.06.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je danas Vladu Srbije da sazove hitnu vanrednu sednicu zbog blokade saobraćajnica širom Srbije zbog visoke cene goriva. Kako prenosi JS, Marković je pozvao Vladu da obezbedi sigurnost i… »

Vučić danas sa predstavnicom UN za mirovne operacije

Blic 11.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za mirovne operacije Bintu Kejtom. Sastanak, sa koga će biti objavljeno saopštenje, biće održan u podne, u zgradi Generalnog… »

Delegacija Srpske liste u poseti Vašingtonu

RTV 11.06.2018
VAŠINGTON - Delegacija Srpske liste, koju predvodi predsednik i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić započela je posetu Vašingtonu, tokom koje će njeni predstavnici razgovarati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta o položaju Srba na… »

Pravnici o blokadi: Građani imaju prava na okupljanja

N1 Info 11.06.2018
Građani koji protestuju nezadovoljni cenama goriva u Srbiji imaju pravo na spontana okupljanja, a vlast ne razume suštinu njihovog protesta i strahuje jer takva okupljanja mogu biti model bunta protiv nekih budućih teških odluka koje vlast mora da… »

Haradinaj: Nisam ekspert za pregovore sa Srbijom

Danas 11.06.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da sve političke partije moraju biti ujedinjene u dijalogu sa Srbijom, prenosi RTK. Kako prenosi RTK, Haradinaj je govoreći o povlačenju platforme za dijalog iz Skupštine Kosova, rekao da je… »