Izvor: BBC News arhiva vesti 14.06.2018

Policija, žandarmerija u potrazi za nestalim novinarom

BBC News 14.06.2018
Novinar Stefan Cvetković nestao je u noći između srede i četvrtka. Desetine policajaca i pripadnika žandarmerije, forenzičke ekipe, ronioci i službeni psi poslati su u Belu Crkvu u sklopu potrage za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem. Novinar… »

Predsednik Makedonije odbija da potpiše sporazum oko imena

BBC News 14.06.2018
Makedonski predsednik odlučno odbio da potpiše sporazum s Grčkom, kojim će njegova zemlja postati Severna Makedonija. Predsednik Makedonije odbio je da potpiše istorijski dogovor sa Grčkom o promeni imena države i rekao da je on protivustavan… »

Uhapšen džoger koji je stvari beskućnika bacao u jezero

BBC News 14.06.2018
Henri Sintaj uhapšen je dan kasnije, kada je navodno uzeo telefon prolaznika koji ga je snimao. Džoger iz Kalifornije koji je snimljen kako baca stvar beskućnika u jezero optužen je za krađu telefona jednog od prolaznika koji ga je snimao dan… »

Može li gorivo na srpskim pumpama da bude jeftinije

BBC News 14.06.2018
Niže akcize za gorivo moguće, ali ni jedna država se olako ne odriče priliva novca u budžet. Nakon protesta vozača zbog cena goriva i blokada nekih saobraćajnica, otvoreno je pitanje o tome da li će država popustiti pod pritiscima, umanjiti… »

Jednoj od pet životinja preti istrebljenje

BBC News 14.06.2018
Prvo istraživanje o ugroženosti sisara u Velikoj Britaniji posle 20 godina. Moguć je nestanak crvenih veverica, divljih mačaka i sivih slepih miševa, pokazalo je poslednje sveobuhvatno istraživanje sisara. Ovo su samo tri od 12 vrsta koje su sada na… »

Najk kopačke zabranjene za fudbalere Irana zbog sankcija

BBC News 14.06.2018
Povlačenje Najk kopački za reprezentaciju Irana izazvalo je rasprave na društvenim mrežama. Gigant sportske opreme Najk objasnio je da je odluka o povlačenju kopački za iransku fudbalsku reprezentaciju pred Svetsko prvenstvo u skladu sa novim… »