Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 14.06.2018

Moguće nepogode, pljuskovi, olujni vetar i grad

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeoroločki zavod. Ponegde, uglavnom na jugu i istoku, moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim… »

Desetkovani malinjaci u Mažićima

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Priboj - Nezapamćeno nevreme koje je juče zahvatilo opštinu Priboj je poljoprivrednike ovog kraja ostavilo bez roda. U selu Mažići kompletan rod maline, aronije i skoro svog voća i povrća je uništen. Radiša Ćirović ne pamti ovakav grad, koji je… »

Odbornici sutra o završnom računu

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Gornji Milanovac – Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić sazvao je 20. sednicu za sutra 15. jun na kojoj će se naći sedam tačaka dnevnog reda. Pred odbornici će se naći predlog Odluke o završnom računu za 2017. godinu… »

Kada nadođe reka u selu Lipovac šestočlana porodica ostaje odsečena od sveta

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Gornji Milanovac - Za neverovati je da u godini kada se više nego ikada govori o populacionoj politici u Srba, i kada nam sela izumiru u Šumadiji, da šestočlana porodica Trifunović, iz sela Lipovica, ostaje odsečena od sveta i po nedelju dana. Kada… »

Mihajlović: Do nedelje zamena svih tabli na auto-putu

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine očekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona. Ona je gostujući na RTS-u kazala i da su… »

Nedimović: Juče ispaljeno 1.164 raketa

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Ekipe iz lokalnih samouprava od jutros su na terenu i procenjuju štetu i celokupno stanje na poljoprivrednom zemljištu koje je juče pogođeno gradom, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Prema njegovim rečima, najviše udara… »

U Ljigu oluja nosila most, proglašeno vanredno stanje u 9 mesnih zajednica

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Ljig - Kačerski kraj zadesilo je juče jako nevreme koje je praćeno gradom došlo od Bukulje i napravilo veliku materijalnu štetu, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Ljig, Dragana Lazarevića. „Formirali smo Komisije za… »

Proglašena vanredna situacija u opštini Topola

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Topola – Olujno nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice i oraha pogodilo je juče u popodnevnim satima opštinu Topola. Veliku štetu pretrpela su sela: Trešnjevica, Jarmenovci, Krćevac, Lipovac, Bor, Mitrovčić, Plaskovac, Blaznava… »

Sportski pozdrav Zdravo za kraj

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Preljina - Poslednji dan u ovoj školskoj godini učenici mlađih razreda Osnovne škole „Preljina“ su proveli u igri, sportskom nadmetanju i druženju. Bilo je tu malog fudbala, između dve vatre, skakanje u džaku, poligon prepreka i još puno toga… »

Sećanje na Aleksandra Jaćimovića

Glas Zapadne Srbije 14.06.2018
Čačak - U subotu 16.juna.2018. godine na terenu Sportskog centra „Mladost“ kod gradske plaže održaće se treći po redu Memorijalni turnir u znak sećanja na našeg tragično preminulog sugrađanina, Aleksandra Jaćimovića. Na turniru će… »