Izvor: SEEbiz arhiva vesti 17.06.2018

Stefanović: Izveštaj o slučaju Stefana Cvetkovića prosleđen tužilaštvu

SEEbiz 17.06.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je izveštaj o slučaju novinara Stefana Cvetkovića sa njegovim iskazom prosleđen tužiocu i dodao da će Cvetković danas biti kod kuće. Stefanović je, gostujući… »

Lutovac: DS odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza

SEEbiz 17.06.2018
BEOGRAD - Demokratska stranka je na sednici Glavnog odbora odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza, objavila je potpredsednica te stranke Aleksandra Jerkov. "DS donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam… »

Nakon devetodnevne kalvarije brod s migrantima napokon uplovio u Valenciju

SEEbiz 17.06.2018
VALENCIA - Stotine migranata spašenih iz Sredozemnog mora stiglo je u španjolsku luku Valenciju u nedjelju, okončavši devetodnevno pomorsko putovanje, no ostavljajući otvorenom žestoku raspravu u Europi o tome kako riješiti problem imigracije… »

Stefan Cvetković: Vratio sam se kući, press konferencija narednih dana

SEEbiz 17.06.2018
BEOGRAD - Novinar Stefan Cvetković javio se danas agenciji Beta telefonom i rekao da je stigao kući, da nije povredjen i da će narednih dana na konferenciji za novinare "do najsitnijih detalja" saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo… »

Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Air Serbiji

SEEbiz 17.06.2018
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Air Serbiji, zajedničkoj kompaniji s Vladom Srbije u kojoj ima 49 odsto udela. Mihajlović je za… »

S&P: Izgledi za poboljšanje rejtinga Srbiji

SEEbiz 17.06.2018
BEOGRAD - Rejting agencija Standard & Poor''s zadržala je stabilne izglede za poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti i potvrdila kreditni rejting Srbije na nivou „BB". Prema oceni ove agencije… »

Lovrinčević: Bez poreza na nekretnine nema ni manjih doprinosa na plaće

SEEbiz 17.06.2018
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić do kraja mjeseca trebao bi imati dovršen paket mjera za daljnje porezno rasterećenje, kako bi od iduće godine na snagu stupili potrebni zakoni iz porezne domene, no ne treba očekivati da će nastavak te… »

Useljenici će spašavati Hrvatsku

SEEbiz 17.06.2018
KOLUMNA - Vrijeme je da stanu sva politička prepucavanja oko demografske politike. Ako se i moglo nešto učiniti po tom pitanju onda je trebalo iskoristiti nacionalni naboj od prije dvadeset i više godina ili pak povijesni uspjeh hrvatske nogometne… »

Gradnja Ikee u Ljubljani kreće 2019.

SEEbiz 17.06.2018
LJUBLJANA - Ljubljanska gradska uprava očekuje da će gradnja robne kuće Ikee u slovenskoj metropoli početi iduće godine, doznaje portal Finance. Memorandum o namjeri gradnje Ikeina trgovačkog centra u Ljubljani potpisali su još prije četiri godine… »

Birači koji izlaze na izbore su obrazovaniji i informiraniji

SEEbiz 17.06.2018
ZAGREB - Birači koji izlaze na izbore su obrazovaniji, politički informiraniji i imaju izraženiji osjećaj vlastite političke efikasnosti od izbornih apstinenata pri čemu birači novih stranaka imaju nižu percepciju mogućnosti utjecaja na politiku… »