Arhiva vesti 25.06.2018

Erdogan izgubio izbore u Beogradu

B92 25.06.2018
Državljani Turske koji su svoje pravo glasa na nedeljnim predsedničkim i parlamentarnim izborima iskoristili u Srbiji, većinom su glasali za Muharema Inčea. On je bio glavni izborni rival predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, pokazuju tabele… »

Beogradska berza: Potop na početku trgovačke nedelje

SEEbiz 25.06.2018
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je pad kako BELEX indeksa, tako i pad aktivnosti investitora na tržištu akcija. Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 3,4 miliona dinara (29,2 hiljade evra). Indeks BELEX15 je se… »

Šaćiri i Džaka prošli bez suspenzija, kažnjen FSS!

Mondo 25.06.2018
FIFA je i ovoga puta namenila samo novčanu kaznu igračima koji su zbog kontroverzne proslave gola, sa političkom porukom, bili pod istragom. Kažnjeni Krstajić, Kokeza i Fudbalski savez Srbije... Švajcarska će biti kompletna za meč protiv… »

Zbog čega Srbija ne otvara više pregovaračkih poglavlja?

Vesti online 25.06.2018
Na dinamiku pristupnih pregovora Srbije sa EU najviše utiču poglavlja koja se tiču vladavine prava i odnosa sa Prištinom, a nije jasno zašto se danas otvaraju dva poglavlja, iako su ispunjeni tehnički uslovi za pet poglavlja, rečeno je na tribini… »

Mogerini: Impresivan napredak na Balkanu

RTV 25.06.2018
BRISEL/ŠTRPCE/BEOGRAD - Visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini izjavila je da je imala dobre sastanke sa predsednicima Srbije i Kosova u Briselu i da dijalog ide u ohrabrujećem smeru, kao i da je napredak na Balkanu… »

Srbija otvorila dva nova poglavlja u pristupanju EU

Beta 25.06.2018
Srbija je na medjuvladinoj konferenciji danas u Luksemburgu otvorila još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, poglavlje 33 o budžetskim odredbama i 13 o ribarstvu. Komesar EU za pregovore o proširenju Johanes Han pozdravio je preko Tvitera… »

Domaćin brzo nokautiran

Politika 25.06.2018
Rusija – Urugvaj 0:3 (0:2). – Gosti već na polovini prvog poluvremena imali dva gola prednosti, a od 34. minuta i igrača više. U utakmici bez takmičarskog značaja, pošto su obe reprezentacije već obezbedile ulazak u osminu finala, Urugvaj je… »

Pucnjava u ministarstvu, potpukovnik iz Crne Gore osuo paljbu

Telegraf 25.06.2018
Iz ovog vladinog resora saopštili su da je oružje upotrebilo profesionalno vojno lice. U službenim prostorijama crnogorskog Ministarstva odbrane oko 11 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Iz ovog vladinog resora saopštili su da je oružje… »

Ministarstvo pravde nema informacije o hapšenju Miše Banane

RTS 25.06.2018
Ministarka Nela Kuburović rekla je da Ministarstvo pravde za sada nema informacije o tome da li je, kako su preneli mediji, u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana (69), koji važi za bliskog saradnika Darka Šarića. "Sve dok… »

Brnabić: Spremnost Srbije za kompromis o Kosovu nije slabost

Beta 25.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se zalaganje Srbije za kompromisno rešenje u vezi s Kosovom ne treba tumačiti kao slabost, već da je to pokazatelj ozbiljnosti i jačine države. "Čini mi se da je u ovom trenutku jedino… »