"Narod o Kosovu" - akt demokratije ili "smokvin list"?

"Narod o Kosovu" - akt demokratije ili "smokvin list"?

N1 Info ponedeljak, 25. jun 2018.
Na putu ka punopravnom članstvu Srbije u EU, jedna prepreka je, još uvek - čini se - nepremostiva. Iako su za isti sto u Briselu, nakon dužeg vremena, ponovo seli Aleksandar Vučić i Hašim Tači, obojica na pregovore gledaju pesimistično.
Izvor: N1 Izjava predsednika Srbije da će, kako je rekao, o Kosovu konačnu odluku dati narod, u javnosti je tumačena kao potencijalni referendum, i izazvala je različite reakcije... Više od vesti šta su dve strane u okviru nove... »

Jakšić: Tači i Vučić su osuđeni da uspeju

N1 Info ponedeljak, 25. jun 2018.
Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić kaže da je dijalog Beograda ušao u završnu fazu i da obe strane nemaju više prostora da izbegavaju rešenje, jer je Zapad postao nestrpljiv. Pravno-obavezujući sporazum, ocenjuje gost N1, mora biti takav da može da prođe i da ga plasira i Tači u Prištini i Vučić u Srbiji. Referendum bi bio riskantan, dodaje.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. Jakšić kaže da se na osnovu izjava koje... »

Mogerini: Impresivan napredak na Balkanu

RTV ponedeljak, 25. jun 2018.
RTV: Mogerini: Impresivan napredak na Balkanu
BRISEL/ŠTRPCE/BEOGRAD - Visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini izjavila je da je imala dobre sastanke sa predsednicima Srbije i Kosova u Briselu i da dijalog ide u ohrabrujećem smeru, kao i da je napredak na Balkanu impresivan.
Zapadnom Balkanu sada je potrebno da se Evropa ujedini i da saradnja donosi rezultate, rekla je Federika Mogerini novinarima u Luksemburgu uoči sastanka Saveta ministara odbrane i inostranih poslova. Ona je kazala da je napredak... »

Mogerini o sastanku Vučića i Tačija: Jučerašnji dijalog bio veoma težak, ali ohrabrujući

Kurir ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga izmedju predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. "Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokoj ravni izmedju Beograda i Prištine koji se odvija... »

Mogerini: Jučerašnji dijalog Vučić-Tači veoma težak, ali ohrabrujući

Novi magazin ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.
"Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokoj ravni između Beograda i Prištine koji se odvija na ohrabrujući način, veoma teško, ali obrabrujuće", rekla je Mogerini dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU u... »

Mogerini: Dijalog Beograda i Prištine ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

Blic ponedeljak, 25. jun 2018.
Dijalog između Beograda i Prištine ide teško, ali u ohrabrujućem smeru, izjavila je danas visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini, uoči zasedanja šefova diplomatija EU u Luksemburgu. - Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokom nivou između Beograda i Prištine koji se... »

Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

Dnevnik ponedeljak, 25. jun 2018.
LUKSEMBURG: Dijalog između Beograda i Prištine ide teško, ali u ohrabrujućem smeru, izjavila je danas Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini, uoči zasedanja šefova diplomatija EU u Luksemburgu.
"Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokom nivou između Beograda i Prištine koji se odvija na ohrabrujući način, veoma teško, ali obrabrujuće", rekla je Mogerinijeva. Ona je istakla da je napredak na Balkanu... »

Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

RTS ponedeljak, 25. jun 2018.
RTS: Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini, uoči zasedanja šefova diplomatija EU u Luksemburgu, rekla je da dijalog između Beograda i Prištine ide teško, ali u ohrabrujućem smeru.
"Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokom nivou između Beograda i Prištine koji se odvija na ohrabrujući način, veoma teško, ali obrabrujuće", rekla je Federika Mogerini. Ona je istakla da je napredak na Balkanu... »

Mogerini: Dijalog Vučić-Tači veoma težak, ali ohrabrujući

Slobodna Evropa ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. "Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokoj ravni između Beograda i Prištine koji se odvija... »

Mogerini: Dijalog Vučić-Tači veoma težak, ali ohrabrujući

Danas ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila „teška, ali ohrabrujuća“ runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.
„Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokoj ravni između Beograda i Prištine koji se odvija na ohrabrujući način, veoma teško, ali obrabrujuće“, rekla je Mogerini dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU u... »

Mogerini: Dijalog Vučića i Tačija veoma težak, ali ohrabrujući

Večernje novosti ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica je rekla da je "Zapadnom Balkanu sad potrebno da Evropska unija bude dosledna i ispuni obećano", ocenjujući da je na "Zapadnom ostvaren upečatljiv napredak"
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. "Juče smo imali veoma dobar sastanak... »

Mogerini: Težak, ali ohrabrujući dijalog Vučića i Tačija

N1 Info ponedeljak, 25. jun 2018.
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga između predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.
"Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokom nivou između Beograda i Prištine koji se odvija na ohrabrujući način, veoma teško, ali obrabrujuće", rekla je Mogerini dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU u... »

Mogerini: Jučerašnji dijalog Vučić-Tači veoma težak, ali ohrabrujući

Beta video ponedeljak, 25. jun 2018.
LUKSEMBURG - Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "teška, ali ohrabrujuća" runda dijaloga izmedju predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. "Juče smo imali veoma dobar sastanak dijaloga na visokoj ravni izmedju Beograda i Prištine... »

Jevtić: Očekujem da se u Briselu razgovara i o pravnom okviru za ZSO

RTS ponedeljak, 25. jun 2018.
RTS: Jevtić: Očekujem da se u Briselu razgovara i o pravnom okviru za ZSO
Trajno uspostavljanje mira je interes Srba na KiM, kaže funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić koji očekuje konkretizaciju ranije dogovorenog u Briselu. Ističe da su najveća očekivanja Srba usmerena ka uspostavljanju Zajednice srpskih opština.
U Briselu je juče nastavljen dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Nakon razgovora sa Hašimom Tačijem, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da je dogovoreno da... »

Vučić i Tači imali različita očekivanja od sastanka

Danas ponedeljak, 25. jun 2018.
Nova runda političkih pregovora Beograda i Prištine – Nova, dugoočekivana runda briselskih pregovora Beograda i Prištine na političkom nivou, na kojoj su se uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednost Federike Mogerini susreli srpski i kosovski predsednici, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, počela je juče u kasnim poslepodnevnim satima.
Razgovorima je prethodila višemesečna neizvesnost oko nastavka procesa normalizacije odnosa, imajući u vidu pojačane tenzije između dveju strana, izazvane suprotstavljenim stavovima o temama dijaloga – dok je Beograd insistirao... »

Šta kažu iz kancelarije Federike Mogerini

B92 ponedeljak, 25. jun 2018.
B92: Šta kažu iz kancelarije Federike Mogerini
Brisel -- U pisanom saopštenju iz kancelarije Federike Mogerini, navodi se da je u nedelju, u nastavku dijaloga Beograda i Prištine, dogovoreno da se "intenzivira rad".
Evropska diplomatska služba saopštila je da se Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastala u nedelju sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem u okviru dijaloga kome posreduje EU. "Visoka... »

Vučić: Ne potpisujem ništa, konačnu odluku donosi narod

Danas ponedeljak, 25. jun 2018.
U Briselu je završen dijalog predsednika Srbije Aleksndra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija uz posredovanje visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.
Vučić je posle nove runde dijaloga o Kosovu izjavio da je dogovoreno da se svi problemi rešavaju mirnim putem, najavljujući da će se obratiti naciji kada bude video da li ima šanse da se postigne kompromisno rešenje, a naglasio... »

Krajinović: Spreman sam i za Federera

B92  pre 25 minuta  još 33 povezane

Utučeni Lebron: Na povrede niko ne može da računa…

N1 Info  pre 7 sati  još 22 povezane

Stotine hiljada ljudi na protestu protiv Bregzita u Londonu

Glas Amerike  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.