Vesti » Beta 26.06.2018

Aleksandar Šešelj: Savet Evrope treba da se stidi zbog Plenkovića (VIDEO)

Beta utorak, 26. jun 2018.
Beta
Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je tokom zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da ta institucija "treba da se stidi" zbog prisustva premijera Hrvatske Andreja Plenkovića toj sednici, saopštio je danas SRS.

On je tokom drugog dana jesenjeg zasedanja tog tela Plenkovića nazvao "vođom neo-nacističkog režima u srcu Evrope u kojoj su Srbi građani drugog reda" i predsednikom političke partije čija je glavna ideologija etničko čišćenje", dodavši da bi "rukovodstvo Saveta Evrope trebalo da se stidi".

"Po mom shvatanju svrha Saveta Evrope su: demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam. A danas, imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg", rekao je Šešelj.

Šešelj je takođe kazao da su Hrvati tokom operacije "Oluja" okupirali srpsku teritoriju, ubili oko hiljadu i proterali gotovo pola miliona Srba i ocenio da je sramno što se godišnjica "Oluje" u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

U saopštenju se navodi da je Plenković replicirao da je predsednik SRS Vojislav Šešelj "osuđeni ratni zločinac", da se Aleksandar Šešelj zalaže za "Veliku Srbiju", da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Kosovo, kao i da je "odgovorna za ratove".

(Beta, 26.06.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Savet Evrope Hrvatska SRS

©2018 Netmark d.o.o.