Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.06.2018

Fiskalni savet: Ulagati 500 miliona evra godišnje u zaštitu životne sredine

Glas Amerike 26.06.2018
Investicije u oblast zaštite životne sredine u Srbiji trebalo bi da se povećaju za 500 miliona evra godišnje, što je 1,3 odsto bruto domaćeg proizvoda, izjavio je predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović i objasnio da je taj iznos jednak… »

Odobren uslovni početak pregovora EU sa Albanijom i Makedonijom

Glas Amerike 26.06.2018
Nakon napete debate postignut je koncenzus o uslovnom odobrenju za početak pristupnih pregovora Evropske unije sa Albanijom i Makedonijom. "Savet se slaže da otvori put ka pregovorima o pridruživanju u junu 2019", stoji u završnom dokumentu. Sastanak… »

Vrhovni sud potvrdio Trampovu zabranu putovanja

Glas Amerike 26.06.2018
Američki Vrhovni sud potvrdio je u utorak zabranu ulaska u Sjedinjene Države za državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja, što predstavlja jednu od najvećih pobeda predsednika Donalda Trampa u dosadašnjem mandatu. Presudom, koju je… »

Tramp kritikovao Harli Dejvidson što seli proizvodnju van SAD

Glas Amerike 26.06.2018
Predsednik Donald Tramp optužio je proizvođača motora Harli Dejvidson da je odustao od SAD i da seli proizvodne pogone kako bi izbegao nove tarife EU na motore proizvedene u Americi. Tramp je na Tviteru napao čuvenog proizvođača: “Harli Dejvidson… »

Mičel: SAD povećavaju angažman na Zapadnom Balkanu

Glas Amerike 26.06.2018
Sjedinjene Države povećavaju angažman na Zapadnom Balkanu, poručio je pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel na pretresu u Senatu o američkoj politici u Evropi. "Kroz aktivnu američku diplomatiju i blisku saradnju sa Evropskom unijom… »

Kojih deset zemalja su najopasnije za žene?

Glas Amerike 26.06.2018
LONDON — Indija je imenovana za najopasniju zemlju u svetu za žene, u istraživanju koje su sproveli globalni eksperti i koje je objavljeno u utorak. Izveštaj oko 500 ekserata za ženska pitanja, urađen za Fondaciju Tomson Rojters, rangirao je… »

Sirijski mediji: Izraelski raketni udar u blizini aerodroma u Damasku

Glas Amerike 26.06.2018
Sirijski državni mediji objavili su da su u utorak izraelske rakete pogodile ciljeve u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku. Novinska agencija Sana nije pominjala štetu ili žrtve, ali je rekla da je Izrael reagovao kao odgovor na nedavne gubitke… »

"Nultu toleranciju" gotovo nemoguće sprovesti

Glas Amerike 26.06.2018
Nadležne agencije u SAD priznale su da nisu u stanju da sprovode Trampovu politiku “nulte tolerancije” koja podrazumeva hapšenje i krivično gonjenje svih onih koji ilegalno pređu granicu. Kevin Mekelinen iz Agencije za zaštitu carina i granica… »

U Srbiji zabrinjavajući broj slučajeva torture

Glas Amerike 26.06.2018
U Srbiji je ostvaren napredak po pitanju sprečavanja i iskorenjivanja svih oblika torture, ali i dalje postoji veliki broj slučajva neadekvatnog postupanja prema pritvorenim i zatvorenim osobama, rekli su, između ostalog, u utorak učesnici… »

Džefri Saks oštro kritikovao politiku Donalda Trampa

Glas Amerike 26.06.2018
U organizaciji Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD), u Beogradu je održan skup na kome su se ekonomski, politički analitičari, kao i bivše diplomate i političari, kritički osvrnuli na trenutna dešavanja u spoljnoj politici SAD… »