Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Vlada makedonije poručila: Odluka Ivanova neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom!

Kurir 26.06.2018
SKOPLJE - Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Portparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je rekao da odluka predsednika države… »

Makedonija i dalje na čekanju: U Briselu još ne mogu da se slože oko datuma za početak pregovora

Kurir 26.06.2018
U Savetu EU za opšte poslove u Luksemburgu još nema dogovora o datumu otvaranja pregovora za Makedoniju zbog protivljenja Francuske i Holandije, koje smatraju da bi početak pregovora Skoplju i Tirani trebalo odložiti do posle evropskih izbora, u… »

Potpukovniku određen pritvor od 72 sata: Husović osumnjičen za pokušaj ubistva

Kurir 26.06.2018
Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen je pritvor do 72 sata. Husović već danas biti priveden kod istražnog sudije Višeg suda, prenose mediji… »

Apel iz beča: Kurc i Zaev pozivaju Makrona da ne blokira Makedoniju! (video)

Kurir 26.06.2018
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i njegov makedonski kolega Zoran Zaev apelovali su danas na predsednika Francuske Emanuela Makrona da se ne protivi otvaranju pristupnih pregovora sa Skopljem. Kurc je na zajedničkoj konferenciji za štampu izrazio… »

Cerar: Austrijska vojna vežba na granici je provokativna i nepotrebna

Kurir 26.06.2018
Odlazeći slovenački premijer Miro Cerar ocenio je danas da je velika vojna vežba austrijske policije i vojske duž slovenačke granice "donekle provokativna". Naime, i pored protivljenja Slovenije, austrijske snage bezbednosti održale su danas na… »

Afrički novinar zapušio usta plenkoviću: Mi želimo da živimo u Nemačkoj ili Francuskoj, a ne u Hrvatskoj (video)

Kurir 26.06.2018
Hrvatski premijer, Andrej Plenković, juče je govorio o demografskim problemima za koje je poručio kako nisu tu od juče, a onda je svoju zemlju uporedio s afričkim državama rekavši kako bi u Africi žudeli da imaju standard kao u Hrvatskoj. "Taj… »

Veliki požar u romskom naselju kod Tivta: Izgorele barake, automobili i kamioni (foto)

Kurir 26.06.2018
U velikom požaru koji je jutros oko jedan sat izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava. Prema rečima načelnika Službe zaštite i… »

Mektić: BiH neće biti prihvatni centar za migrante

Kurir 26.06.2018
Predsedništvo Skupštine Saveza opština i gradova Federacije BiH danas je na sastanku u Međugorju razmatralo veliki priliv migranata i izbeglica u BiH. Sastanku je prisusustvovao i ministar bezbednosti Dragan Mektić koji je upozorio da migrantska… »

Makedonija dobila zeleno svetlo od EU: Pregovori počinju u junu 2019. godine!

Kurir 26.06.2018
Savet ministra EU saglasio se da pozitivno odgovori na napredak koji je Makedonija postila na putu evrointegracija, a u zaključcima Savet kaže da je "utvrdio put za otvaranje pristupnih pregovora sa Skopljem u junu 2019. godine". Savet EU je posle duge… »

Stravičan udes u Makedoniji: 2 migranta poginula, 17 povređeno kad je kamion sleteo s puta

Kurir 26.06.2018
Dva migranta su poginula, a 17 je povređeno u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Radoviš-Štip, u blizini rudnika Bučim u Makedoniji. Kako navodi, policija u Strumici je potvrdila da se nesreća dogodila kada je teretno vozilo marke "iveko", u… »