Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 26.06.2018

Polemika Dveri i SNS-a o Draži Mihailoviću i Ljotiću

Politika 26.06.2018
Nastavak rasprave o Predlogu zakona o memorijalima, čije donošenje nikome u Skupštini Srbije nije sporno, obeležila je kratka i oštra polemika između Boška Obradovića (Dveri) i Aleksandra Martinovića (SNS), pre svega oko toga zašto još nije… »

Vučić i Mur o situaciji u regionu i bilateralnim odnosima

Politika 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za… »

Đurić: Ranjavanje u Suvom dolu dokaz organizovane kampanje zastrašivanja Srba

Politika 26.06.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da ranjavanje srpskog mladića u naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice pokazuje da postoji organizovana kampanja zastrašivanja Srba u tom naselju što, prema njegovoj oceni, može imati… »

Dačić: Nezavisnost ne može da bude rešenje za Kosovo

Politika 26.06.2018
Još se ne zna da li je Miša Banana uhapšen u Brazilu. Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je… »

Vučić i MEDEF o snažnijim ekonomskim vezama Srbije i Francuske

Politika 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje. Predsednik Vučić je istakao da ga… »

Premijerka Srbije: Vlast do 2011. potpuno kontrolisala medije, danas postoji otvorena debata

Politika 26.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da je do 2011. godine u Srbiji postojala „potpuna kontrola medija”, a da danas postoji „otvorena debata” i mediji koji su „potpuno slobodni da kritikuju vlast”. Gostujući na televiziji… »

Tači: Simbol orla ne ubija ljude

Politika 26.06.2018
BRISEL - Kosovski predsednik Hašim Tači brani kao emotivan, a ne politički stav, gest kojim su dva švajcarska fudbalera albanskog porekla - sklapanjem ruku u obliku dvoglavog orla - slavila golove u utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. „Taj… »