Izvor: RTS arhiva vesti 26.06.2018

Zaplenjena dva kilograma heroina, uhapšeni Bugarski državljani

RTS 26.06.2018
Na graničnom prelazu Batrovci uhapšeno je dvoje državljana Bugarske zbog pokušaja krijumčarenja dva kilograma heroina, saopštio je MUP. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su I… »

"Budžet ušao u mirnije vode, potrebno ulaganje u zaštitu životne sredine"

RTS 26.06.2018
Fiskalni savet ističe da je budžet države ušao u mirnije vode i da ponovo ima postora da se više ulaže u rešavanje starih problema – otpadnih voda i vodosnadbevanja, upravljanja čvrstim otpadom i zaštitom vazduha. Izračunali su da bi u… »

Vučić i Mur o situaciji u regionu i bilateralnim odnosima

RTS 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Aleksandar Vučić je izrazio… »

Skupštinska rasprava o ratnim memorijalima

RTS 26.06.2018
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima, a današnju sednicu obeležila je polemika šefa poslanika Dveri Boška Obradovića i šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandra Martinovića o tome gde se… »

Konačna cena maline sledeće nedelje?

RTS 26.06.2018
Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije kaže da će cena maline biti poznata sledeće nedelje, a trenutno je, dodaje, najveći pomak napravljen na jugu zemlje, gde je sa 50 dinara kilogram dostigao 110 dinara. Istovremeno, u… »

Oštar protest srpskih parlamentaraca zbog izjave Plenkovića

RTS 26.06.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković je u parlamentu Saveta Evrope izneo tvrdnju da je tokom sukoba devedesetih zvanični Beograd bio agresor, a Hrvatska žrtva. Srpska delegacija u Parlamentarnoj skupštini SE uputila oštar protest predsednici Lilijan… »

Đurić: Napad na srpskog mladića miniranje mirnog rešavanja problema

RTS 26.06.2018
Ranjavanje srpskog mladića u naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice još jednom je potvrdilo da među Albancima na KiM postoje nezvanični centri moći i organizovane ekstremističke grupe čiji je cilj miniranje napora da se problemi u pokrajini… »

RHMZ upozorava: U sredu obilne padavine

RTS 26.06.2018
U Srbiji se u sredu očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 litara po metru kvadratnom, a na zapadu i jugozapadu i do oko 40 litara po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar… »

Ministri EU danas usvajaju zaključke o Srbiji

RTS 26.06.2018
Ministri opštih poslova EU danas će na sastanku u Luksemburgu usvojiti zaključke kojima će pozdraviti postignuti napredak Srbije u pregovorima o pristupanju, ali i podsetiti da tempo pregovora o članstvu sa EU zavisi od napretka u oblasti vladavine… »

Ivanov o razlozima zbog kojih neće da potpiše sporazum

RTS 26.06.2018
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov zvanično je odbio da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju konačnog sporazuma, koji su potpisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu te bivše jugoslovenske republike. Ivanov navodi da taj… »