Izvor: Sputnik arhiva vesti 26.06.2018

Albanci iz Njujorka skupljaju novac za Džaku i Šaćirija

Sputnik 26.06.2018
Albanci poreklom sa Kosova i Metohije koji žive u Njujorku pokrenuli su u ponedeljak, 25. juna, akciju skupljanja novca kako bi platili kaznu koju su od FIFA dobili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri. Fudbaleri Arsenala i Stouk sitija su kažnjeni sa po… »

Makedonija: Ponovno glasanje o Zakonu o ratifikaciji sporazuma

Sputnik 26.06.2018
Nakon što je predsednik Đorđe Ivanov odbio da potpiše Zakon o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, o njemu će se ponovo glasati u Sobranju. Drugo glasanje Parlamenta trebalo bi da bude održano u roku od… »

EU stopirala Makedoniju i Albaniju

Sputnik 26.06.2018
Šefovi diplomatija Evropske unije su u Luksemburgu do 2019. odložili odluku o početku pregovora o prijemu Albanije i Makedonije, pošto su Francuska, Holandija i Danska zahtevale da Tirana i Skoplje pruže opipljive naknadne dokaze o jačanju vladavine… »

Holanđanka vodi šatl diplomatiju Beograda i Prištine

Sputnik 26.06.2018
Direktorka Odseka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajnhorst biće ključni posrednik u narednoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, pišu „Večernje novosti“. Kako navodi list, njen… »

„Mučenje lopte“ Francuza i zvižduci, Danci ostvarili cilj, čeka ih Hrvatska (foto)

Sputnik 26.06.2018
Dan 13: Svetsko prvenstvo u Rusiji. Utakmica trećeg kola C grupe Danska — Francuska. Stadion „Lužniki“ u Moskvi. Francuzi izgleda „vole“ rezultat 0:0. Na četiri prethodna prvenstva su bar jednu utakmicu završili tim rezultatom. I sada im je… »

Dodik poručio britanskim obaveštajcima: Nećete uspeti

Sputnik 26.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu za realizaciju tog cilja, ali je… »

Zaev: Podneću ostavku ako...

Sputnik 26.06.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je uveren da će referendum o dogovoru sa Grčkom u vezi sa imenom biti uspešan, a da će ako ne bude tako, podneti ostavku. Zaev je u intervjuu za „1 TV“ naveo da Makedonija nema Plan B, te da skoro 80… »

„Sve spremno za opoziv Ivanova, čeka se pravi trenutak“

Sputnik 26.06.2018
Poslanik Demokratske unije za integracije Artan Grubi izjavio je da je „sve spremno za opoziv“ predsednika Makedonije Đorđa Ivanova. On je dodao da se čeka „pravi trenutak“ kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju makedonski… »

Mesić i Gotovina kao Džaka i Šaćiri (foto)

Sputnik 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol „albanskog orla“ pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i… »

Zašto je Moskva idealno mesto da se piše srpska istorija

Sputnik 26.06.2018
Atmosfera u glavnom gradu Rusije Moskvi, uoči odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Mundijala između Srbije i Brazila, polako se „zagreva“, a utisak je da bar kad su navijači u pitanju srpski tim već ima prednost. Na manje od 48 sati… »