Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Makedonija: Ponovno glasanje o Zakonu o ratifikaciji sporazuma

Sputnik 26.06.2018
Nakon što je predsednik Đorđe Ivanov odbio da potpiše Zakon o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, o njemu će se ponovo glasati u Sobranju. Drugo glasanje Parlamenta trebalo bi da bude održano u roku od… »

EU stopirala Makedoniju i Albaniju

Sputnik 26.06.2018
Šefovi diplomatija Evropske unije su u Luksemburgu do 2019. odložili odluku o početku pregovora o prijemu Albanije i Makedonije, pošto su Francuska, Holandija i Danska zahtevale da Tirana i Skoplje pruže opipljive naknadne dokaze o jačanju vladavine… »

Dodik poručio britanskim obaveštajcima: Nećete uspeti

Sputnik 26.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu za realizaciju tog cilja, ali je… »

Zaev: Podneću ostavku ako...

Sputnik 26.06.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je uveren da će referendum o dogovoru sa Grčkom u vezi sa imenom biti uspešan, a da će ako ne bude tako, podneti ostavku. Zaev je u intervjuu za „1 TV“ naveo da Makedonija nema Plan B, te da skoro 80… »

„Sve spremno za opoziv Ivanova, čeka se pravi trenutak“

Sputnik 26.06.2018
Poslanik Demokratske unije za integracije Artan Grubi izjavio je da je „sve spremno za opoziv“ predsednika Makedonije Đorđa Ivanova. On je dodao da se čeka „pravi trenutak“ kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju makedonski… »

Mesić i Gotovina kao Džaka i Šaćiri (foto)

Sputnik 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol „albanskog orla“ pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i… »

Rama u akciji „Ne plaši se orla“: Račun za Šaćirija i Džaku

Sputnik 26.06.2018
Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac, kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku. U akciji nazvanoj „Ne plaši se orla“… »