Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Potpukovnik se branio ćutanjem

Večernje novosti 26.06.2018
Pripadnik vojske Crne Gore Emin Husović u utorak saslušan kod tužioca. U zgradi Ministarstva odbrane pokušao da ubije Almu Ljuljanaj. POTPUKOVNIK Vojske Crne Gore Emin Husović koji je u ponedeljak u zgradi Ministarstva odbrane pokušao da ubije Almu… »

Ivanov šalje akt u Sobranje na „popravni“; Zaev: Podneću ostavku ako referendum ne uspe

Večernje novosti 26.06.2018
Predsednik Makedonije odbio da potpiše Ukaz o Zakonu ratifikacije sporazuma sa Grčkom. Ivanov: Sporazum nesaglasan sa Ustavom. Zaev: Ako referendum ne uspe – ostavka. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA Makedonski predsednik Đorđe Ivanov nije potpisao ukaz… »

Dodik o namerama britanskih obaveštajaca: Neće uspeti

Večernje novosti 26.06.2018
Dodik je ocenio da malo ko veruje da bi dolazak specijalaca doprineo fer i poštenim izborima u BiH. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obavještajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju… »

Poslanik DUI: Sve spremno za opoziv predsednika Ivanova

Večernje novosti 26.06.2018
Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve spremno za opoziv" predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, ali da se čeka "pravi trenutak" Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve… »

Fifa novčano kaznila i Hrvatsku

Večernje novosti 26.06.2018
Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske sa 13.000 švajcarskih franaka zbog nekoliko incidenata navijača te zemlje za vreme utakmice protiv Argentine na Svetskom prvenstvu. Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je… »

Gorelo naselje kod Tivta

Večernje novosti 26.06.2018
U velikom požaru koji je u utorak izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava. U VELIKOM požaru koji je u utorak izbio u neformalnom… »

Afrikanac izblamirao hrvatskog premijera Plenković: U Africi vape za našim standardom; Kenijski novinar: Mi ne znamo gde je…

Večernje novosti 26.06.2018
Ne znam o čemu je hrvatski premijer govorio kad je rekao da toliko Afrikanaca sanja o hrvatskom načinu života, jer verujem da velik broj Afrikanaca ni ne zna gde se Hrvatska nalazi, rekao je novinar. Izjava premijera Andreja Plenkovića da bi u "Africi… »

Sobranje 16. jula odlučuje o datumu referenduma o imenu

Večernje novosti 26.06.2018
Makedonski parlament će 16. jula odlučivati o datumu raspisivanja referenduma o imenu, javio je skopski Kanal 5 pozivajući se izvore iz Sobranja. Makedonski parlament će 16. jula odlučivati o datumu raspisivanja referenduma o imenu, javio je skopski… »

Zahtev za poništenje priznanja kosmeta: Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu!

Večernje novosti 26.06.2018
Svih 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo je inicijativu Srpskog nacionalnog saveta o organizovanju referenduma za poništenje odluke Vlade Crne Gore. SVIH 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo… »

Pucnjava u Banjaluci: Mladić ranjen i ostavljen ispred Hitne!

Večernje novosti 26.06.2018
Misteriozna pucnjava u Banjaluci u kojoj je Siniša Papak zadobio povrede. Mladić dovezen u ordinaciju s ranama od vatrenog oružja u predelu genitalija. SINIŠA Papak (26) iz Banjaluke dovezen je u utorak u Hitnu pomoć s povredama od vatrenog oružja u… »