Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 29.06.2018

Završena 18. sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 29.06.2018
Odbornici Skupštine grada Kragujevca usvojili su u prepodnevnom delu sednice Predlog odluke o oslobađanju investitora plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljista za stambene zgrade za kolektivno stanovanje sa stanovima za pripadnike snaga… »

Predstavnici Kragujevca u kineskom Sijanu

RT Kragujevac 29.06.2018
Kineski grad Sijan domaćin je okruglog stola čiji je cilj povezivanje i uspostavljanje saradnje između gradova na putu svile. Pored predstavnika lokalnih samouprava iz Kirgistana, Malezije, Francuske, Nepala, Tajlanda, Turske i Grčke, Srbiju… »

Vodička tura do manastira Divostin i Drača

RT Kragujevac 29.06.2018
Gradska turistička organizacija Kragujevac organizovaće u subotu vodičku turu do manastira Drača i Divostin. Polazak je u 11 časova od „Krsta“. Posle posete manastiru Drača, u kome će učesnici ture da se odmore i osveže, planirano je… »

„Divlji veprovi“ počinju plej-of

RT Kragujevac 29.06.2018
Posle maksimalnog učinka u ligaškom delu sezone, kragujevački Divlji veprovi počinju plej of, polufinalnim susretom sa beogradskim Plavim zmajevima u subotu od 17 časova na terenu Čika Dača. Ovi rivali u prošlosti su igrali čak i finalne mečeve… »

Manje nezaposlenih

RT Kragujevac 29.06.2018
Republički zavod za statistiku objavio je da je u Srbiji na kraju 2017. godine bilo 2 miliona 763 hiljade zaposlenih, a 475 hiljada 600 nezaposlenih osoba. Stopa aktivnosti stanovništva iznosila je 54,2 odsto. Stopa zaposlenosti muškaraca je 54 odsto… »

Sutra otvaranje prvog Međunarodnog bijenala umetnosti ARTija

RT Kragujevac 29.06.2018
U gradskoj galeriji Mostovi Balkana sutra u 19 časova biće otvorena prvo Međunarodno bijenale umetnosti ARTija- radovi na papiru od papira. Umetnička manifestacija organizuje se zahvaljujući Narodnom muzeju, Spomen parku kragujevački oktobar i… »

Stižu kartice za penzionere – na potezu trgovci

RT Kragujevac 29.06.2018
Identifikacione senior kartice, čija je distribucija na teritoriji Srbije u toku, projekat je koji zajednički realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Na… »

Saradnja POKS sa Savezom ravnogorskih pokreta

RT Kragujevac 29.06.2018
Članovi Pokreta obnove kraljevine Srbije potpisali su sporazum o saradnji sa Savezom ravnogorskih pokreta boračkih i invalidskih organizacija odbrambenih ratova Srbije. Sporazum sardži 15 tačaka. Srodno političko delovanje osnovni je motiv… »

Šumadijska regija – PSG: Utvrditi ustavnost Mreže

RT Kragujevac 29.06.2018
U toku skupštinskog zasedanja u zgradi lokalne samouprave konferenciju za novinare održala je Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“. Reagovali su na odluku da se u dnevni red uvrsti Predlog odluke o Mreži ustanova… »

Dugoročni reprogrami dugova za komunalne usluge

RT Kragujevac 29.06.2018
Grad Kragujevac je spreman da preuzme dugovanja svih subjekata čiji je osnivač, prema Elektroprivredi Srbije, u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi dinara, u cilju definisanja programa mera za njihovo izmirivanje, tvrdi gradonačelnik Radomir Nikolić. To… »