Izvor: RTS arhiva vesti 29.06.2018

Još jedno povlačenje priznanja Kosova

RTS 29.06.2018
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je još jedna zemlja povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, ali da će ime te države objaviti iduće nedelje, dodajući samo da nije… »

Dogovor evropskih lidera o migrantima pred zoru

RTS 29.06.2018
Rano jutros, na samitu Evropske unije u Briselu, lideri su postigli sporazum o migrantima. To je potvrdio predsednik Evropskog saveta Donald Tusk. Ranije je Italija blokirala dogovor jer nisu bili zadovoljeni zahtevi Rima. Turskoj je obećana nova… »

Čepurin: Putin prihvatio da poseti Srbiju

RTS 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da poseti… »

Nevreme u Beogradu i Novom Sadu – jedna osoba povređena u Subotici, evakuacija u Stepojevcu

RTS 29.06.2018
Ogromna količina padavina, uz snažan vetar, zasula je Suboticu. Jedna osoba je lakše povređena kada je stablo palo na vozilo u pokretu. Zbog obilnih padavina u delovima Beograda ekipe svih nadležnih preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja… »

Tramp: Novinari treba da rade bez straha da će biti napadnuti

RTS 29.06.2018
Ubistvo pet novinara lokalnog lista u Merilendu šokiralo je naciju, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp. Donald Tramp je poručio da novinari, kao i svi Amerikanci, ne smeju da se plaše da će biti nasilno napadnuti dok obavljaju svoj posao. Ubistvo… »

Svake godine u Srbiji nestane opština veličine Bečeja

RTS 29.06.2018
Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je svake godine u Srbiji manje oko 36.000 stanovnika, što je broj stanovnika opštine veličine Bečeja ili beogradske opštine Savski venac. U Srbiji u 2017. godini živorođena su 64.894 lica, a… »

Kolina: VAR skoro bez greške

RTS 29.06.2018
Prvi čovek Fifine sudijske komisije, Italijan Pjerluiđi Kolina, rekao je da je upotreba VAR tehnologije na Mundijalu pravi potez i da je tokom prve faze turnira doneto 99,3 odsto ispravnih odluka. "Gazeta delo sport" tvrdi da se jedna od grešaka odnosi… »

Vrednost projekata u vodnom saobraćaju u Srbiji 204 miliona evra

RTS 29.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodi da veruje da će i u budućnosti Dunavska komisija, kao i u prethodnih 70 godina, doprinositi razvoju, investicijama i boljem životu građana… »

Skot: Ohrabrujemo Beograd i Prištinu da intenziviraju razgovore

RTS 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo naredak Srbije u… »

Protesti zbog Trampove imigracione politike, stotine uhapšenih

RTS 29.06.2018
Policija je uhapsila 575 ljudi koji su ispred američkog Senata u Vašingtonu demonstrirali protiv imigracione politike predsednika SAD Donalda Trampa, javio je AP. Demonstranti su uzvikivali parole protiv Trampove "nulte tolerancije" prema ilegalnim… »