Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Pada još jedno priznavanje KiM

Večernje novosti 29.06.2018
Ministar Ivica Dačić najavio novi diplomatski uspeh naše zemlje oko Kosova. Ime države će biti objavljeno čim Srbiji bude dostavljena zvanična nota. JOŠ jedna zemlja je povukla priznavanje kosovske nezavisnosti, a njeno ime ću saopštiti naredne… »

Čepurin: Putin prihvatio da poseti Srbiju

Večernje novosti 29.06.2018
Poruku da je Putin prihvatio da poseti Srbiju predsedniku Vičiću je preneo ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Večernje novosti 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića… »

Tači: SAD snažno podržavaju dijalog Kosova i Srbije

Večernje novosti 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije SAD snažno podržavaju i uvek imaju svog predstavnika u Briselu, kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. Predsednik Kosova Hašim… »

Đurić: Jeste pretnja, direktna, predsedniku Srbije

Večernje novosti 29.06.2018
Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše Ristića da prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja i direktnu pretnju državnom vrhu. Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše… »

Tusk: Istorijski trenutak za odnose EU i Zapadnog Balkana

Večernje novosti 29.06.2018
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na uspešnom predsedavanju EU. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na uspešnom predsedavanju EU, a kao najveći… »

Dačić sa delegacijom socijalista Republike Srpske

Večernje novosti 29.06.2018
Lider SPS Ivica Dačić primio je danas delegaciju Socijalističke partije Republike Srpske, ističući da sa tom strankom ima veoma blisku saradnju, kao i da će nastaviti da razvija međusobne odnose. BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić primio je danas… »

Špijunka: Unukovo obećanje

Večernje novosti 29.06.2018
Narodni poslanik PSS Dragomir Karić vodio je desetogodišnjeg unuka Filipa Martaća, sina njegove ćerke Danijele, na sve tri utakmice Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji. NARODNI poslanik PSS Dragomir Karić vodio je desetogodišnjeg unuka… »

Konzulat u Beču pred selidbom

Večernje novosti 29.06.2018
Prvi rezultati kontrola diplomatsko-konzularnih predstavništava koje obavlja tim MSP. Prostor u prestonici Austrije neuslovan. Tončev: Stanje uglavnom dobro. PROSTOR konzulata u Beču je neuslovan jer se nalazi u stambenoj zgradi, a na njega je upućen… »

Put Srbije ka EU: Teško će brže

Večernje novosti 29.06.2018
Kako će se austrijsko predsedavanje EU odraziti na naš put. Proširenje je cilj, naruku nam ne ide stanje u Uniji. POLITIKA proširenja je visoko među prioritetima Austrije koja od ponedeljka zvanično preuzima polugodišnje predsedavanje EU. To… »