Izvor: BBC News arhiva vesti 17.07.2018

Republikanci i demokrate javno kritikovali Trampa nakon sastanka

BBC News 17.07.2018
Tramp veruje u Putinovu izjavu da se Rusija nije mešala u američke izbore. Američkom predsedniku Donaldu Trampu upućene su salve kritika jer je branio Rusiju povodom afere o mešanju u američke izbore 2016. godine. Na sastanku sa ruskim predsednikom… »

Vulkan Kilauea: 23 osobe povređene u čamcu na Havajima

BBC News 17.07.2018
Turisti povređeni dok su posmatrali lavu kako se uliva u more. Vulkan Kilauea na Havajima ponovo je aktivan - 23 ljudi je povređeno kada je vrelo kamenje iz kratera pogodilo turistički čamac. Jedan putnik je slomio nogu, a ostali imaju opekotine… »

Vek od ubistva Romanovih: Zašto Srbija slavi cara Nikolaja Drugog

BBC News 17.07.2018
Za poslednjeg ruskog cara vezuju se najveće prosrpske izjave, ali i neke neistine. „Nećete mi zameriti, gospodo, što sam, pre svega, Rus. Ali vas uveravam da sam odmah posle toga Srbin i da su mi najdraži interesi srpskog naroda." Ovako se srpskom… »

Blokirana na Fejsbuku zbog poruke o rasizmu u Austriji

BBC News 17.07.2018
Nemica tamne puti opisala je neprijatnosti koje je doživela zbog nošenja tradicionalnog drindla. Tamnoputa Nemica pokrenula je blog posvećen borbi protiv rasizma pošto je Fejsbuk uklonio opis rasne diskriminacije koju je doživela u Austriji. Imoan… »

Zatvor za članove Pusi Rajot zbog upada na utakmicu

BBC News 17.07.2018
Zatvor i zabrana prisustvovanja sportskim događajima zbog prekida utakmice. Četvoro ruskih pank aktivista iz grupe Pusi Rajot osuđeno je na 15 dana zatvora zbog prekidanja finala Svetskog prvenstva. Oni su bili optuženi za kršenje pravila za gledaoce… »

Šta čeka Hrvatsku po buđenju iz fudbalske euforije zbog svetskog srebra

BBC News 17.07.2018
Naredne četiri godine, Hrvati su fudbalski vicešampioni sveta - ali ostali problemi nisu nestali. Predsednica i gotovo čitava vlada Hrvatske danima u Rusiji, novinske stranice i televizijske vesti posvećene gotovo u celosti fudbalu, čak i granična… »