Izvor: Danas arhiva vesti 17.07.2018

Makron: Srbija nema šanse za članstvo pre 2025. godine

Danas 17.07.2018
Franuski predsednik Emanuel Makaron je danas izjavio da će Pariz pomoći Srbiji u rešavanju najosetljivijih pitanja na evropskom putu. Makron je, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Parizu, rekao da Srbija nema nikakve šanse… »

Meho Omerović podneo ostavku

Danas 17.07.2018
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, nakon afere s krađom na aerodromu, podneo ostavku, potvrđeno za B92.net iz Skupštine. On je podneo ostavku na mesto poslanika. Podsetimo, mediji su pisali da je Omerovića… »

Erupcija vulkana na Havajima, povređeno 23 osobe

Danas 17.07.2018
Ukupno 23 osobe povređene su u izbacivanju lave vulkana u blizini turističkog broda na Havajima, saopštile su lokalne vlasti u SAD. Od 23 povređene osobe, 13 je prebačeno u bolnicu, dok je 10 zadobilo lakše povrede i lekarska pomoć im je ukazana na… »

Mali: Novim zakonom do pojednostavljenja carinskih postupaka

Danas 17.07.2018
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Predlog Carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka. Mali je dodao da dodao da je taj dokument većim delom usklađen sa… »

Vučić i Tači u sredu o napretku u sporazumu

Danas 17.07.2018
Portparol Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je danas da će se visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastati sutra u Briselu sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom… »

Tusk: Sporazum sa Japanom borba protiv protekcionizma

Danas 17.07.2018
Sporazum o slobodnoj trgovini koji su danas u Tokiju potpisali Evropska unija (EU) i Japan predstavlja jasnu poruku protiv protekcionizma, izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk. Ovim šaljemo jasnu poruku da smo protiv protekcionizma, rekao… »

Lončar: Mogućnost svakome da zabrani darivanje svojih organa

Danas 17.07.2018
Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa pruža mogućnost svakom punoletnom građaninu Srbije da zabrani darivanje svojih organa. Takođe, pruža i mogućnost porodici da to uradi ukoliko se umrli član za života o tome nije izjasnio, izjavio je… »

Bez zadržavanja na naplatnim rampama

Danas 17.07.2018
Na naplatnim stanicama na auto – putevima u Srbiji od jutros nema zadržavanja, javljaju iz JP Putevi Srbije. A prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu… »

Bombaš samoubica ubio 20 osoba u Avganistanu

Danas 17.07.2018
Bombaš samoubica iz organizacije Islamska država je danas na severu Avganistana ubio 20 osoba, uključujući komandanta talibana. Policija je saopštila da je napad izveden u oblasti Sar I Pul, tokom sastanka predstavnika jednog sela sa talibanskim… »

Evropski sud: Kazna Rusiji zbog Pusi Rajot

Danas 17.07.2018
Evropski sud za ljudska prava presudio je u utorak da je Rusija narušila prava pank grupe Pusi Rajot tokom protesta u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi 2012. godine, prenosi Radio Slobodna Evropa. Presudom je Rusiji naloženo da članicama Pusi Rajot… »