Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 17.07.2018

Kiša, pljuskovi, potop, meteorolozi upozoravaju: Danas u Srbiji obilne padavine, bujice i izlivanja reka! Na snazi…

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se danas očekuje veća količina padavina u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima, kao i lokalno jaki pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 litara po kvadratnom… »

Vlada Srbije danas usvojila dve odredbe: 30 miliona evra spremno za obnovu od poplava

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Za obnovu od poplava u maju i junu ove godine obezbeđeno je 30 miliona evra i na lokalnim samouprava je da što pre dostave projekte za sanaciju javnih objekta i lokalne infratrukture, kako bi taj posao mogao da počne, izjavio je danas… »

Šarčević: Nastavnicima niko ne može da zabrani, ali ekskurzije, letovanja i zimovanja mogu da organizuju isključivo prema…

Kurir 17.07.2018
Nije mi jasno kako jedna nastavnica može sama da vodi 105 đaka iz Devete gimnazije i ko joj pomaže da brine o njima. I da je sve bilo u redu, njihova bezbednost je dovedena u pitanje, rekao je ministar. BEOGRAD - Nastavnicima niko ne može zabraniti… »

Vozači, samo polako i pažljivo: Oprez zbog klizavih i mokrih kolovoza

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta i bez zadržavanja na naplatnim stanicama i frekventnijim putnim pravcima, a vozačima se savetuje oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Danas će… »

SPC obeležava 100 godina od smrti romanovih: Irinej držao liturgiju u ruskoj crkvi, potom krenula litija

Kurir 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva i Podvorje ruske crkve u Beogradu uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja obeležavaju stogodišnjicu smrti ruske carske porodice Romanov. U prepunoj ruskoj crkvi na Tašmajdanu patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju… »

Da lepše mirišu u prevozu: U Beču dele besplatne dezodoranse za putnike metroa

Kurir 17.07.2018
Kako bi vožnja bečkom metro linijom U6 u vrelim letnim danima bila prijatna, gradsko saobraćajno preduzeće "Bečke linije" će putnicima ovih dana podeliti preko 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku. S obzirom na činjenicu da linija U6 na pojedinim… »

Šok na Zlatiboru! Za ulazak na planinu pripremite 100 dinara: Uvode se nove takse, ovo su uslovi!

Kurir 17.07.2018
Posle uvođenja ekološke takse na Kopaoniku, država će uskoro početi da naplaćuje ulazak i posetiocima koji vozilima dolaze na Zlatibor. Naplata će se obavljati po motornom vozilu, a cene su formirane na osnovu tipova vozila koji ulaze u zaštićeno… »

Velika pobeda kurira! Pao alavi direktor đuro đurović! Šarčević: Demontiraćemo kriminalni sistem upravljanja u bpš!

Kurir 17.07.2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je za Kurir svoju rešenost da demontira kriminalni sistem upravljanja u Beogradskoj poslovnoj školi i da smeni Đuru Đurovića. Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je za Kurir svoju rešenost da… »

Čeka se najbolja ponuda: Vlada objavila tender za strateškog partnera RTB Bor

Kurir 17.07.2018
Tenderom se predviđa novčana dokapitalizacija od 350 miliona američkih dolara. BEOGRAD - Ministarstvo privrede objavilo je u dnevnom listu "Politika" javni poziv za izbor strateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen "Bor". Tenderom se… »

Posetili smo najstrašniju Vračaru u Srbiji: Živi u mestu u kojem se desilo najužasnije masovno ubistvo, a i ona sama je…

Kurir 17.07.2018
Jabukovac, selo u negotinskoj opštini, široj javnosti postao je poznat pre 11 godina, kada se u njemu dogodilo jezivo masovno ubistvo - jedan meštanin ubio je devetoro i ranio dvoje svojih suseda. Motivi ovog zločina nikada nisu razjašnjeni, a tokom… »