Kultura arhiva vesti 17.07.2018

„Branko Radičević” ruskoj pesnikinji Olgi Martinovoj

Politika 17.07.2018
Međunarodna pesnička nagrada „Branko Radičević” pripala je ove godine uglednoj ruskoj pesnikinji Olgi Martinovoj, jednoglasno je odlučio žiri Brankovog kola u kome su Nenad Grujičić (predsednik), Verica Tričković i Mićo Savanović. Kroz… »

Renovirana kuća Ive Andrića u Herceg Novom

Radio 021 17.07.2018
U Njegoševoj ulici u Herceg Novom vrata kuće koju je sagradio i u kojoj je živeo nobelovac Ivo Andrić, kada se sa suprugom Milicom doselio iz Beograda 1964. godine, otvorena su za posetioce. Kuća, koju je posle piščeve smrti, opština Herceg Novi… »

Koks: Svi smo postali žrtve dolara

Dnevnik 17.07.2018
PALIĆ: Škotski glumac Brajan Koks, gost Festivala evropskog filma Palić, čiju karijeru su obeležile uloge značajnih istorijskih ličnosti i Šekspirova dela, primetio je da danas u svetu nedostaje političko vođstvo i hrabrost. Koks je na… »

"Mama Mia! Idemo ponovo" u bioskopima

Press 17.07.2018
Leto je stiglo, a sa njim i nastavak popularnog mjuzikla "Mama Mia! Idemo ponovo". Dobre vibracije se vraćaju na veliko platno, a sa njima i potpuno novi ukusi. Deset godina nakon filma "Mama Mia!" koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom… »

"Nišvil" festival predstavljen u Sofiji

RTV 17.07.2018
SOFIJA - Bugarska publika i ove godine imala je priliku da prva sazna program ovogodišnjeg "Nišvil" džez festivala koji će biti održan od 9. do 12. avgusta u Nišu. Najavljen je nastup preko 1.000 izvođača na 250 koncerata na čak 20 bina. Na… »

Narodni muzej: Preispitavanje struke na pragu nove faze

Danas 17.07.2018
Okrugli sto u Narodnom muzeju na temu "Muzej se otvorio. Šta sad?" Da mnoga važna pitanje u savremenoj muzeologiji u Srbiji nije bilo moguće pokrenuti bez otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu pokazalo je i interesovanje muzeologa za današnji okrugli… »

Glumcu Brajanu Koksu uručeno priznanje Festivala na Paliću

B92 17.07.2018
Škotskom glumcu Brajanu Koksu sinoć je na Letnjoj pozornici na Paliću uručena nagrada "Aleksandar Lifka", za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Koksu je nagradu uručio direktor Festivala evropskog filma Palić, Radoslav Zelenović, koji je… »

Goran Marković: "Kvalitetne stvari opstaju same po sebi"

B92 17.07.2018
Reditelj Goran Marković, dobitnik nagrade "Alekšandar Lifka" 2010. godine, za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, kaže da je osnivanje palićkog filmskog festivala 2003. Godine video kao utopiju. "Prva godina festivala na Paliću bila je… »

Šer ima 72 godine i izgleda ko bog! Ove 3 stvari nikada ne radi: Ne košta ništa, možete to raditi sami kod kuće, a…

Kurir 17.07.2018
Pevačica Šer u 72. godini izgleda upola mlađe! To je tako zbog toga što se pridržava određenih pravila, koji joj već godinama pomažu da, naizgled, ne stari ni dana. Kako bi pomogla što većem proju dama na svetu, pevačica je rešila da javno… »

Završen šesti "Boljšoj" festival u Drvengradu

RTV 17.07.2018
MOKRA GORA - Dodelom nagrada i nastupom svetski poznatih violinista Julijana Rahlina i Romana Simovića večeras je svečano zatvoren šesti festival ruske klasične muzike "Bošljoj" koji je ove godine prvi put trajao četiri dana. Tokom festivala mladi… »