Politika arhiva vesti 17.07.2018

Predsednik u Parizu Podrška Pariza za dogovor oko Kosova, Makron u Srbiji 1. decembra (video)

Večernje novosti 17.07.2018
Makron i Vučić u Francuskoj prestonici razmotrili sva ključna pitanja za region Balkana, uključujući rešavanje pitanja KiM. Moguć ulazak u EU do 2025, ako do tada i Beograd i Brisel završe reforme. ZA nas u Srbiji veoma je važno da smo od… »

Epilog krađe: Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika, ali jedne funkcije se ne odriče

Blic 17.07.2018
Meho Omerović, visoki funkcioner SDPS, koji je nedavno uhvaćen u krađi na frankfurtskom aerodromu, podneo je jutros ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije, potvrđeno je "Blicu". Ostavka je stigla jutros u Skupštinu Srbije u pisanom obliku… »

Vučić stigao u Brisel, sutra nastavak dijaloga BG-PR

Dnevnik 17.07.2018
BRISEL: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Brisel gde će se sutra sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Sastanak kome će… »

Brnabić u poseti Gruziji: Poštujemo suverenitet naših država, potrebna intenzivnija privredna saradnja

Blic 17.07.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Tbilisiju sa predsednikom Vlade Gruzije Mamukom Bahtadžeom, na početku prve zvanične posete toj zemlji. Ona je prvi predsednik Vlade Srbije koji boravi u zvaničnoj poseti Gruziji, saopštila je… »

Vučić: Imam pravo da ne navijam za Hrvate

SEEbiz 17.07.2018
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da ga ne čudi proslava uspeha fudbalske reprezentacije u Hrvatskoj pevanjem ustaških pesama. On je istakao i da je njegov posao da sa Zagrebom ima dobre i sve bolje odnose. U obraćanju… »

Berlin, Moskva i London šalju nove ambasadore

RTV 17.07.2018
BEOGRAD - Neke od ključnih svetskih sila, pogotovo kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, uskoro u Beograd šalju nove ambasadore, pišu današnje "Večernje novosti". Iz Berlina je već najavljeno da stiže novi diplomatski predstavnik Tomas Šild… »

Poslanici danas o izmenama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama

Beta 17.07.2018
U Skupštini Srbije danas će početi deveta vanredna sednica na čijem dnevnom redu je izmena Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama čiji je cilj prevencija zloupotrebe droga. Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o ljudskim ćelijama i… »

Omerović podneo ostavku na mesto poslanika

RTV 17.07.2018
BEOGRAD - Funkcioner SPDS Meho Omerović podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije, potvrđeno je Tanjugu u parlamentu. Ostavku Omerovića, prema proceduri, potvrđuje Administrativni odbor Skupštine, a zatim je i konstatuju… »

Odlični odnosi Srbije i Gruzije, jačati ekonomsku saradnju

Dnevnik 17.07.2018
TBILISI: „Srbija i Gruzija imaju odlične političke odnose koji su unapređeni u poslednje dve godine, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Gruziji. Brnabić je navela da je sa gruzijskim… »

Lončar o Predlogu zakona o presađivanju organa

Dnevnik 17.07.2018
BEOGRAD: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa pruža mogućnost svakom punoletnom građaninu Srbije da zabrani, u pisanom ili usmenom obliku, darivanje svojih organa kao i mogućnost… »