Politika arhiva vesti 17.07.2018

Makron: Dolazim u Srbiju; Vučić: Nadam se što pre

Dnevnik 17.07.2018
PARIZ: Francuski predsednik Emanuel Makron prihvatio je danas poziv da dođe u Srbiju, a predsednik Aleksandar Vučić rekao da se nada da će to da bude što pre. Makron je prethodno na zajedničkoj pres konferenciji rekao da je zahvalio Vučiću na… »

Meho Omerović podneo ostavku zbog "krađe" / VIDEO

B92 17.07.2018
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, nakon afere s krađom na aerodromu, podneo ostavku, potvrđeno za B92.net iz Skupštine. On je podneo ostavku na mesto poslanika, čime gubi sve funkcije u parlamentu… »

Pacoli o "suštini dijaloga": Dve nezavisne države... VIDEO

B92 17.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će iz Pariza put nastaviti ka Briselu gde se sutra, posle tri nedelje, nastavlja dijalog sa Prištinom. Sam vrh kosovske vlasti predvođen predsednikom, premijerom, predsednikom parlamenta već je u Briselu. Šef… »

Brnabić: Srbija za jačanje dijaloga sa Gruzijom na svim nivoima

RTS 17.07.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u Tbilisiju sa predsednikom Vlade Gruzije Mamukom Bahtadzeom. Zahvalni smo Gruziji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, istakla je premijerka. Ana Brnabić je prvi predsednik Vlade… »

Vučić: Imam pravo da ne navijam za Hrvate

SEEbiz 17.07.2018
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da ga ne čudi proslava uspeha fudbalske reprezentacije u Hrvatskoj pevanjem ustaških pesama. On je istakao i da je njegov posao da sa Zagrebom ima dobre i sve bolje odnose. U obraćanju… »

"Novosti": Zbog Kosova smena diplomata, odlazi i Čepurin

B92 17.07.2018
Beograd -- Neke od ključnih svetskih sila, pogotovo kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, uskoro u Beograd šalju nove ambasadore, pišu današnje "Večernje novosti". Iz Berlina je već najavljeno da stiže novi diplomatski predstavnik Tomas… »

Skupština Srbije o transplantaciji organa

RTS 17.07.2018
Skupština Srbije raspravlja o setu medicinskih propisa, među kojima su zakoni o transplantaciji organa i ljudskim ćelijama i tkivima. Cilj je da se propisima uredi jasna procedura presađivanja ljudskih organa. Najveću polemiku izaziva odredba prema… »

Omerović podneo ostavku, otišao i Rističević

Mondo 17.07.2018
Funkcioner SPDS Meho Omerović podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije, a Marijan Rističević razrešen dužnosti člana UO Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Foto: MONDO/Mihaela Šljukić Ostavku Omerovića… »

Odlični odnosi Srbije i Gruzije, jačati ekonomsku saradnju

Dnevnik 17.07.2018
TBILISI: „Srbija i Gruzija imaju odlične političke odnose koji su unapređeni u poslednje dve godine, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Gruziji. Brnabić je navela da je sa gruzijskim… »

Lončar: Sistemski zakoni kojima se uređuje oblast doniranja organa, ćelija i tkiva

Novi magazin 17.07.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će se predlogom novog Zakona o presađivanju ljudskih organa i Zakona o ljudskim ćelijama i tkivima rešiti loša praksa iz prošlosti, smanjiti liste čekanja, jer se njima sistemski uređuje… »