Vesti » Beta 18.07.2018

Nevena Ignjatović završava prvi deo priprema na Zlatiboru

Beta sreda, 18. jul 2018.
Beta
Stručni tim srpske alpske skijašice Nevene Ignjatović danas je na Zlatiboru najavio detaljne planove za takmičenja u predstojećoj skijaškoj sezoni i njene treninge.

Ona je rekla da je "prezadovoljna uslovima" na toj planini i rekla da je završila prvi ciklus priprema.

"Ove leta smo rešili da se posvetimo kondicionoj spremi, jer smo videli da smo prošle sezone postigli dobre rezultate, ali i da neke stvari možemo da podignemo na mnogo viši nivo", rekla je Ignjatović i dodala da oseća da je "blizu vrha".

Skijašica je dodala i da je još pet dana na Zlatiboru, a da će sledeće godine "napasti" više disciplina.

Menadžer njenog tima Todor Ignjatović predstavio je njene dosadašnje sportske rezultate.

"Ona je počela da skija sa četiri godina i u najmlađem uzrastu je osvojila sve što je moglo da se osvoji. Preko šest puta je bila u top 30. Imala je tri učešća na olimpijskim igrama, a sada je svrstana na osmo mesto svetske top liste, a na START listi se nalazi na dvanaestom mestu", kazao je Todor Ignjatović.

Glavni trener tima Matic Jeraša je predstavio stručni tim i rekao da su pripreme odavno počele.

"Zadržali smo logistiku slovenačkog 'A tima'. Nevena je u prethodne dve godina radila u sklopu tog tima, oni imaju fenomenalnu logistiku. To su uslovi koji nama trebaju, a tu nam je i konkurencija, u odnosu na koje možemo videti gde smo mi", rekao je Jeraša.

On je dodao i da u poslednjem sklopu kondicioih treninga koriste svu infrastrukturu koju Zlatibor može da im ponudi, posle kog planiraju period odmora, nakon čega će koristiti skijašku halu u Holandiji ili Nemačkoj, pa kasnije i skijališta u Argentini.

"Nakon toga dolazim prvi ciklus takmičenja, mi to zovemo 'skijaški cirkus' - prva takmičenja Svetskog kupa. Prvo takmičenje je u Austriji u oktobru, nakon kog sledi Finska, pa SAD, Sankt Moric (Švajcarska) i Francuska. Završavamo isto u Austriji u Zemeringu", kazao je Jeraša.

On je najavio i da je finale svetskog kupa sledećeg marta jedan od postavljenih ciljeva, da žele da pokažu da je Srbija skijaška nacija koja ulaže u taj sport i da započnu "agresivnu popularizaciju" skijaštva u Srbiji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio je Neveni Ignjatović i njenom stručnom timu što su izabrali Zlatibor za obavljanje priprema i na "svemu što je uradila za promociju i popularizaciju sporta u svetu i regionu", a sada i na Zlatiboru.

"Zlatibor će sigurno dati sve što može da ostvari još bolje rezultate. Moram da napomenem da su svi sportisti koji su radili bazične pripreme na Zlatiboru osvajali prventstva, i nadam se da će Zlatibor dati doprinos da i Nevena osvaja medalje", rekao je Stamatović.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE.

(Beta, 18.07.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Zlatibor

©2018 Netmark d.o.o.