Arhiva » Vesti » Danas 30.07.2018

Uzrok požara još nepoznat

Izgoreo peti sprat i krov hotela "Partizan" u Niškoj Banji Hotel „Partizan“ u Niškoj Banji, koji je inače godinama bio napušten, posle požara koji je izbio prošlog petka uveče ostao je bez petog sprata i krova.

Danas ponedeljak, 30. jul 2018.  |  Piše: Z. M.

Uzrok požara do zaključenja ovog izdanja nije saopšten, a materijalna šteta se procenjuje.

Prema nezvaničnim informacijama, ovom hotelu je isključena struja, obijena su vrata, a u njemu se skupljaju „sumnjive osobe“, za koje meštani pretpostavljaju da su „beskućnici“ ili „narkomani“. Hotel je ranije imao privatno obezbeđenje, ali ga nema već duže vreme.

Član Veća gradske opštine Niška Banja Miroslav Đokić rekao je novinarima da je ta opština, kao i Policijska uprava Niš u poslednjih godinu dana reagovala na takve prijave, a o njima je „obavešten i vlasnik“. Ovaj hotel nije uspeo da bude prodat na dve licitacije, a početna cena bila je 310 miliona evra. Đokić je još kazao da je, po nezvaničnim informacijama, krajem februara ove godine prodaju „Partizana“ oglasila Poreska uprava „zbog duga za porez koji ima trenutni vlasnik“. U međuvremenu se Agenciji za restituciju „javila jedna porodica“, te je postupak poreske uprave zamrznut dok Agencija ne donese odluku o tome.

Meštani Niške Banje su, inače, za lokalne medije izrazili sumnju da je požar podmetnut. Ovakve sumnje objašnjavali su pretpostavkama da „nije moguće da se u hotelu koji je zatvoren, a u kojem nema struje, niti u njemu iko zvanično boravi“ bilo šta zapali, a da se njegova privatizacija i nova prodaja „zakomplikovala“. Prema raspoloživim informacijama, hotel „Partizan“ je u vlasništvu Junivorlda, američke kompanije Srbe Ilića, koji je vlasništvo navodno „preneo na brata“. Hotel nije radio poslednjih deset godina, od privatizacije preduzeća „Srbijaturist“, u čijem je sastavu bio, a koji je Ilić kupio. Američki biznismen srpskog porekla do zaključenja ovog izdanja nije odgovorio na naša pitanja o požaru, kao i sudbini ovog hotela.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Niška banja Partizan požar

©2019 Netmark d.o.o.