Ekonomija arhiva vesti 30.07.2018

U toku pripreme za privatizaciju Komercijalne banke

Dnevnik 30.07.2018
BEOGRAD: U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na pitanje novinara da li NBS plaši mogućnost privatizacije Komercijalne banke i… »

Tabaković: Povećana stabilnost finansijskog sistema

RTS 30.07.2018
Narodna banka Srbije je 2017. ispunila svoje ključne ciljeve - obezbeđivanje monetarne i finansijske stabilnosti neophodne za privredni rast, investicije i pad rizika zemlje. Inflacija je bila, ciljano, oko tri odsto. To je doprinelo rastu kreditne… »

Evro sutra 118,06 dinara

Beta 30.07.2018
Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,0603 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas vredeo 118,0447 dinara. U odnosu na evro dinar će biti jači za dva odsto… »

Prodaja PKB-a se očekuje u avgustu

Nova ekonomija 30.07.2018
Oglašavanje prodaje imovine i kapitala Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih preduzeća očekuje se u avgustu, rečeno je Beti u Ministarstvu privrede. Zaključkom Vlade Srbije određeno je da će se postupak privatizacije PKB-a i zavisnih… »

Blagi rast Belexa, NIS najprometniji

Kamatica 30.07.2018
Protekla sedmica donela je nastavak rasta domaćeg tržišta akcija, uz skroman promet koji je bio skoncentrisan na nekoliko hartija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 925,6 miliona dinara (7,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao pola… »

Težak udar: Dojče banka potvrdila, preselili "veliki deo"

Vesti online 30.07.2018
Nemačka Dojče banka potvrdila je da je iz Londona u Frankfurt preselila “veliki deo” svojih aktivnosti u vezi sa tzv evro kliring operacijama. Iako za sobom ne povlači preseljenje zaposlenih niti gubitak ijednog radnog mesta, ovaj potez Dojče… »

Firma u kojoj radi 60 odsto invalida u štrajku: Zaposleni u "DES-u" obustavili rad, jer nemaju zdravstvene knjižice i ne…

Blic 30.07.2018
Sindikat Sloga saopštio je da je 80 od ukupno 170 radnika novosadskog preduzeća DES od jutros u štrajku u krugu preduzeća. Prema rečima Zorice Stepanov iz Sindikata "Sloga DES" štrajkača bi bilo više da u petak deo sektora za šnajderke nije… »

Tabaković: Radimo projekcije za povećanje plata i penzija, to se ne dovodi u pitanje

Blic 30.07.2018
Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je izjavila danas da centralna banka već radi projekcije za najavljeno povećanje plata i penzija i da se to povećanje uopšte ne dovodi u pitanje. - Nijednog trenutka se ne postavlja pitanje da li će povećanje… »

Gradnja mosta Pelješac u Hrvatskoj pokrenula pitanje granica sa BiH, preti se tužbama

Radio 021 30.07.2018
U Hrvatskoj danas počinje gradnja mosta Pelješac, čijoj su se izgradnji protivili, pre svega, bošnjački političari u BiH koji su tražili obustavu gradnje dok se ne utvrdi morska granična linija i omogući pristup BiH otvorenom moru. Lokalni mediji… »

Berlin sprečio ulazak Kineza na nemačko tržište struje

Nova ekonomija 30.07.2018
Kina je bila fabrička traka ovog sveta, a sada hoće da bude njegov vlasnik, piše nemačka štampa nakon pokušaja Kineza da uđu na nemačko tržište struje. Vlada u Berlinu je sprečila taj pokušaj mešanjem u tržište. Zvanični Berlin ponovo je… »