Izvor: RTS arhiva vesti 30.07.2018

Potpuna obustava rada advokata zbog ubistva Ognjanovića

RTS 30.07.2018
Advokatske komore Srbije i Beograda najavile su da će advokati u Srbiji od danas obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića. Predstavnici dve komore sastaće se sutra sa ministarkom pravde Nelom Kuburović… »

Referendum u Makedoniji 30. septembra

RTS 30.07.2018
Makedonski parlament odredio je 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike. U 120-članom Sobranju, 68 poslanika je… »

Han o proširenju EU: Kvalitet pre brzine

RTS 30.07.2018
Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han, kaže da 2025. godina nije predaleka za zemlje koje žele da se pridruže Uniji i ističe da suštinsko sprovođenje za to nužnih reformi iziskuje vreme, pri čemu je "kvalitet… »

Sudar jahte i jedrilice u Crnoj Gori, stradale dve osobe

RTS 30.07.2018
U sudaru jahte i jedrilice u zalivu Trašte u blizini crnogorskog mesta Oblatno oko podneva stradale su dve osobe. Privedena jedna osoba, navodi Radio-televizija Crne Gore. Stradao je skiper jedrilice i žena koja je sedela pored njega, nezvanično javlja… »

Indonezija, turisti zarobljeni na planini Rindžani

RTS 30.07.2018
Oko 500 turista zarobljeno je na planini Rindžani, aktivnom vulkanu na ostrvu Lombok u Indoneziji, posle zemljotresa koji je pokrenuo klizišta i usmrtio 16 osoba. U trenutku potresa jačine 6,4 jedinica Rihtera na planini je bilo više od 800 ljudi… »

DS predao predlog za razrešenje Radete

RTS 30.07.2018
Demokratska stranka (DS) predala je predlog za razrešenje poslanice radikala Vjerice Radete sa mesta potpredsednika Skupštine zbog nedopustivog govora mržnje, monstruznih uvreda i bola koji je Radeta nanela porodicama nedužnih žrtava, izjavio je šef… »

Zatvorena birališta u Zimbabveu, izlaznost visoka

RTS 30.07.2018
U Zimbabveu su u 19.00 zatvorena birališta na istorijskim izborima, prvim otkako je dugogodišnji predsednik Robert Mugabe napustio tu funkciju. Milioni ljudi su glasali, a među njima i Mugabe koji je na biralište došao sa suprugom. Izlaznost je bila… »

Incident u Kušadasiju, srpski turisti nisu povređeni

RTS 30.07.2018
U turskom letovalištu Kušadasiju došlo je do incidenta, tokom kojeg je jedan gost hotela, u kojem su se nalazili srpski turisti, bacio zapaljivu tečnost na "Lastin" autobus. Niko nije ni povređen u incidentu, a napadač je uhapšen, rečeno je… »

Umeren saobraćaj, bez zadržavanja na naplatnim rampama

RTS 30.07.2018
Saobraćaj van većih gradova ovog jutra odvija se umerenim intenzitetom, dok veći broj vozila očekujemo u gradskim sredinama, što je i karakteristično za prvi radni dan u nedelji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijama… »

Vremenska prognoza – 31. jul

RTS 30.07.2018
Promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 28 do 32 stepena. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »