Izvor: Sputnik arhiva vesti 30.07.2018

Makedonija (ne) ulazi u NATO: Referendum u septembru

Sputnik 30.07.2018
Sobranje je odredilo 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO-u. Takođe, referendum se odnosi i na sporazum između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike, piše Tanjug. U… »

Crna Gora: Sudar jahte i jedrilice, dve osobe stradale, jedna privedena

Sputnik 30.07.2018
U sudaru jahte i jedrilice u zalivu Trašte, u blizini crnogorskog mesta Oblatno, danas su oko podneva stradale dve osobe, navodi RTCG. Crnogorska televizija nezvanično javlja da je stradao skiper jedrilice i žena koja je sedela pored njega. Navodi se… »

Zlatni vaterpolisti pozdravili Beograđane (foto)

Sputnik 30.07.2018
Više hiljada navijača pozdravilo je vaterpoliste Srbije na tradicionalnom šampionskom dočeku na balkonu Skupštine Beograda. Selektor Dejan Savić je izašao pred oduševljene navijače, u svom stilu se poklonio i rekao: „Hvala vam svima, divni… »

Tramp: Sastaću se sa Irancima bez preduslova

Sputnik 30.07.2018
Američki predsednik Donald Tramp poručio je da je spreman da se sastane sa liderima Irana bez ikakvih preduslova, kako bi razgovarali o poboljšanju odnosa nakon što su se SAD povukle iz nuklearnog sporazuma sa Iranom sklopljenom 2015. godine. „Ako… »

Nova realnost za SAD: Hoće li Tramp poslušati Kisindžera

Sputnik 30.07.2018
Legendarni američki diplomata, bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer više puta je predlagao predsedniku SAD Donaldu Trampu da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv narastajuće moći Kine, objavio je internet-magazin „Dejli bist“. Prema… »

Rusija: Izveštaj o lažnim vestima — težnja Londona da uvede cenzuru na internetu

Sputnik 30.07.2018
U izveštaju Parlamenta Velike Britanije „Lažne vesti“, koji sadrži poglavlje o borbi protiv „uticaja Rusije u političkim kampanjama“, konkretno televizije RT i agencije Sputnjik, postoji tendencija da se uvede internet cenzura, saopštila je… »

Slatki posao: Nutela traži degustatore čokolade — iskustvo nije potrebno

Sputnik 30.07.2018
Kompanija „Ferero“, koja pravi čokoladni namaz koji mnogi vole, planira da zaposli neprofesionalce koji bi isprobavali različite sastojke, uključujući različite vrste kakaoa i lešnika. Srećnih 60 amaterskih degustatora počeće sa radom 30… »

Turska teoretski može u BRIKC(T), ali u praksi...

Sputnik 30.07.2018
Turska je i ranije govorila da ima namere da se pridruži određenim ekonomskim alijansama gde su prisutni Rusija i njeni saveznici. To je sasvim logično, jer se ekonomski odnosi Turske i Rusije razvijaju prilično dinamično. Ali Turska će i dalje biti… »

Zlatne rezerve Rusije stižu nivo iz 1941.

Sputnik 30.07.2018
Centralna banka Rusije je prema podacima za jun dodala 106 tona zlata na svoju već postojeću gomilu od 2.000 tona u prvoj polovini 2018. godine. Istovremeno, Rusija je rasprodala najveći deo američkih obveznica koje je posedovala. Moskva teži… »

Ruska vojska oborila još jedan dron u Siriji

Sputnik 30.07.2018
Militanti su lansirali još jednu bespilotnu letelicu u pravcu vazdušne baze Hmejmim u Siriji. Dron je uništen, baza funkcioniše normalno, saopštio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Aleksej Cigankov… »