Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 30.07.2018

Gradonačelnik primio Danilovićevu: Ona je ponos nacije; Olga: Još nisam svesna šta sam uradila

Večernje novosti 30.07.2018
Radojičić: Ne sumnjam da će nas i Olga razmaziti i navići na uspehe, baš kao i vaterpolisti. Danilović: Trebaće mi nekoliko dana da pročistim misli. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, primio je danas u Starom dvoru mladu teniserku Olgu… »

Komemoracija dragoslavu ognjanoviću: Vrstan advokat, ali pre svega veliki čovek (foto)

Večernje novosti 30.07.2018
Prijatelji i kolege u suzama govorili na komemoraciji, koja je održana u velikoj sali Advokatske komore. Kroz suze, prisetili su se dana koje su provodili zajedno, kako u sudnici, tako i privatno. VELIKA sala Advokatske komore Srbije bila je pretesna da… »

Unikahi Matijas Lesor, Zvezdi 250.000 evra

Večernje novosti 30.07.2018
Lesor se prvo dovodio u vezu sa Olimpijakosom. Ipak, Pirejci su se povukli iz trke u koji se uključila Unikaha i posle desetak dana uspela da nađe zajednički jezik sa Zvezdom i francuskim centrom. KAO što je najavljivano, Matijas Lesor je novi član… »

Nova nesreća na Jadranu: Sudar jahte i jedrilice blizu Tivta, dve osobe stradale, jedna privedena

Večernje novosti 30.07.2018
Sudar jahte i jedrilice u crnogorskim vodama. Direktor Pomorske sigurnosti Safet Kočan kazao je, za "Novosti", da je izbegnuta veća nesreća. MUŠKARAC i žena, oboje poljski državljani, Pjotr Martin Makovski (39) i Emilija Agneska Pjaskovska (46)… »

Referendum u Makedoniji: Izjašnjavanje o imenu 30. septembra – bez opozicije?

Večernje novosti 30.07.2018
Poslanici vladajućeg makedonsko-albanskom bloka u Sobranju glasali za održavanje referenduma o prihvatanju promene imena. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Poslanička većina u Sobranju Makedonije u ponedeljak je, bez prisustva opozicije, sa… »

Han o proširenju EU: Kvalitet pre brzine

Večernje novosti 30.07.2018
Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva, Johanes Han, kaže da 2025. godina nije predaleka za zemlje koje žele da se pridruže Uniji i ističe da suštinsko sprovođenje za to nužnih reformi iziskuje vreme, pri čemu je "kvalitet… »

Nagrada evropskim šampionima: Saviću i zlatnim vaterpolistima Vlada Srbije dodelila po 20.000 evra

Večernje novosti 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je takođe najavio da će, pored vaterpolista, značajna sredstva biti izdvojena i za Olimpijski savez Srbije. Vlada Srbije donela je danas odluku o dodeli novčane nagrade od po 20.000 evra svakom osvajaču… »

Turisti silaze sa planine u Indoneziji posle zemljotresa

Večernje novosti 30.07.2018
Stotine turista, koji su ostali zaglavljeni na planini Rindžani na indonežanskom ostrvu Lombok nakon zemljotresa u kojem je poginulo 17 ljudi i koji je pokrenuo klizišta, silaze danas sa te vulkanske planine. Stotine turista, koji su ostali zaglavljeni… »

Zatvorena birališta u Zimbabveu, izlaznost visoka

Večernje novosti 30.07.2018
Izbori u Zimbabveu, prvi otkako je bivši predsednik Robert Mugabe napustio funkciju prošle godine, na nekim mestima se odvijaju "veoma glatko", dok na nekim biralištima protiču "totalno dezorganizovano" U Zimbabveu su u 19.00 časova zatvorena… »

Drama u kušadasiju Turčin hteo da zapali srpski autobus (foto+video)

Večernje novosti 30.07.2018
U popularnom letovalištu Kušadasi sukobili se studenti beogradskog Fakulteta organizacionih nauka i gost hotela. Niko nije povređen, šteta mala, akademci se kući vraćaju istim vozilom. U turskom letovalištu Kušadasi, pre dve večeri, zapaljen je… »