Ekonomija arhiva vesti 11.08.2018

Novo poskupljenje goriva u Srbiji

Gde investirati 11.08.2018
Iako je nafta pojeftinila na svetskim berzama, to se ne odražava na Srbiju. Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila za nekoliko dolara po barelu u poslednjih mesec dana a dinar se i dalje dobro drži, cene goriva na našim pumpama, umesto da… »

Prostran: Ne prodavati zemlju PKB-a ispod 20.000 evra po hektaru

Danas 10.08.2018
Objavljen oglas za prodaju imovine PKB-a po početnoj ceni od 104,5 miliona evra „Cena poljoprivrednog zemljišta PKB-a ne bi smela da se prodaje za manje od 20.000 evra po hektaru“, kaže za Danas agroekonomista Milan Prostran ističući da njegovu… »

Raste izvoz RTB-a, u Kinu otpremljeno 750 tona bakra

RTV 11.08.2018
BOR - Od početka godine RTB Bor je na stranom tržištu prodao 17.650 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 25 odsto veći izvoz nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz te kompanije. Devizni priliv od… »

Problem s gljivicama u voću izvezenom u Rusiju

B92 11.08.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je upoznat s činjenicom da je ruski regulator bezbednosti hrane pronašao gljivicu u breskvama i kajsijama. Reč je o voću koje je Srbije izvezeno u Rusiju posle 13. jula. Povodom najave da Rusija… »

"Kasperski" potvrdio da otvara kancelariju u Srbiji

Radio 021 11.08.2018
Kompanija "Kasperski" planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka. "Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namerom. U ovom trenutku, ne možemo da damo… »

Izmene zakona o javnoj svojini treba da ubrzaju upis javne svojine

Radio 021 11.08.2018
Republička direkcija za imovinu iniciraće izmene Zakona o javnoj svojini koje bi trebalo da ubrzaju upis imovine Srbije, pokrajine i lokalne samouprave. U Direkciji kažu da neće biti novog produžetka roka za završetak tog posla koji ističe 31… »

Ponovo propala prodaja MSK Kikinda

Nova ekonomija 11.08.2018
Nijedna kompanija nije poslala ponudu. Do isteka roka danas u 15 sati nijedna kompanija nije poslala ponudu za Metanolsko-sirćetni kombinat Kikinda. Bilo nekoliko kompanija koje su se interesovale za tendersku dokumentaciju MSK. Prema ranijim najavama iz… »

Ujedinjeni Arapski Emirati grade novi naftovod

Nova ekonomija 11.08.2018
Naftovod će povezivati Eritreju sa prestonicom Etiopije. Ujedinjeni Arapski Emirati će izgraditi naftovod koji će povezati lučki grad Asab u Eritreji sa Adis Abebom, prestonicom Etiopije, javila je etiopska TV Fana. Informacija je obelodanjena tokom… »

Privode se kraju radovi na supermarketu Lidl u Kruševcu

Nova ekonomija 11.08.2018
Radnici "Tehnogradnje" iz Kruševca, privode kraju radove na supermarketu trgovačke kompanije "Lidl" u Jagodini, čiji je završetak planiran za 1. septembar. Radi se bez prestanka i subotom, i po dnevnoj temepraturi iznad 30 stepeni, kako bi poslovi… »

Vesić tražio papire: Nema više "NN gradio", nego ime i prezime

B92 11.08.2018
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zatražio je da gradske opštine dostave Gradu Beogradu sve inspekcijske predmete koji se vode u vezi sa bespravnom gradnjom. "Primetili smo da postoji više hiljada inspekcijskih predmeta u vezi sa bespravnom gradnjom… »