Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 11.08.2018

Rumunija: Sukobi s policijom, 440 ljudi povrijeđeno

Al Jazeera 11.08.2018
Rumunski predsjednik Klaus Iohannis saopštio da oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda. Rumunske vlasti saopštile su danas da je 440 osoba povređeno, među kojima 24 pripadnika policije, u sukobima demonstranata i policije… »

Ukradeni avion s aerodroma u Seattleu se srušio

Al Jazeera 11.08.2018
Na audiosnimku čuje se glas muškarca koji kontroloru leta govori da je on samo "jedan slomljeni momak". Another video of #stolenplane. Chased by Fighter Jet. #SeaTac crashed #seattle plane pic.twitter.com/OWAL7CTcyO — Aiman khosa (@Aimenkhosa) August… »

Snažan zemljotres pogodio Albaniju

Al Jazeera 11.08.2018
Zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u blizini Tirane, a osjetio se i u Crnoj Gori i Makedoniji. Snažan zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Albaniju. Jedan od sajtova za praćenje zemljotresa "Earthquake… »

Oboljelom od karcinoma Monsanto plaća 289 miliona dolara odštete

Al Jazeera 11.08.2018
Sud u San Francisku presudio je da Monsanto nije obavijestio školskog vrtlara Dewaynea Johnsona o opasnostima svog herbicida po zdravlje, te da je njihov proizvod doprineo njegovoj bolesti. Sud u San Francisku presudio je da kompanija Monsanto, koja se… »

Erdogan: SAD partnera u NATO-u mijenjaju za jednog svećenika

Al Jazeera 11.08.2018
Turski predsjednik poručio je Amerikancima da će, ako se trend "unilateralizma i nepoštovanja ne poništi", to primorati Ankaru da počne tražiti nove prijatelje i saveznike. Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na… »

Novi protest protiv vlasti u Rumuniji

Al Jazeera 11.08.2018
Nove demonstracije u Bukureštu organizovane na istom mjestu gdje je dan prije u sukobima s policijom povrijeđeno više od 450 ljudi. Više hiljada Rumuna protestovalo je zbog korupcije u subotu uveče u Bukureštu, dan nakon nasilja koje je izbilo na… »

Strane diplomate i stručnjaci podijeljeni po pitanju razgraničenja Srbije i Kosova

Al Jazeera 11.08.2018
Dok se bivši predstavnik međunarodne zajednice u BiH Wolfgang Petritsch zalaže za "kozmetičke korekcije" granica, švedski diplomata Carl Bildt i američki sručnjak za Balkan Daniel Serwer su protiv takve ideje. Sve dok nema normalizacije odnosa… »

NASA u posljednjem minutu odložila lansiranje rakete

Al Jazeera 11.08.2018
Misija, koja košta 1,5 miliona dolara, već kasni nedjelju dana zbog problema sa raketom. Zbog tehničkog problema u posljednjem minutu pred polijetanje, NASA je odložila lansiranje solarne sonde "Parker" prema Suncu. Lansiranje sonde obustavljeno je 55… »

EU: Gaza i Izrael opasno blizu novog rata

Al Jazeera 11.08.2018
Evropska unija pozvala da se životi civila ne dovode u opasnost. Gaza i Izrael se nalaze „opasno blizu“ novog rata poslije nedavnih sukoba, upozorila je Evropska unija i pozvala da se životi civila ne dovode u opasnost, prenose agencije… »

Turska traži dijalog s Trumpom zbog novih tarifa

Al Jazeera 11.08.2018
Trump je uveo veće tarife na uvoz metala, čime je izvršio nevjerovatan ekonomski pritisak na Tursku. Ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan zamolila je američkog predsjednika Donalda Trumpa da ponovo započne pregovore o tarifama, naglasivši da bi… »