Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 11.08.2018

Pretežno sunčano i toplo, do 33 stepena

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći i na severu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem… »

Pojačane kontrole u Guči, privedena trojica vozača sa više od tri promila

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Guča - Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je da su tokom sabora trubača u Guči pojačane kontrole policije i da se vozači posebno kontrolišu na alkohol i prekoračenje brzine. Arsov je rekao da su trojica vozača iz Guče… »

Olakšice za početnike u poslovanju od 1. oktobra

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Poreske olakšice za početnike u poslovanju primenjivaće se od 1. oktobra ove godine, rečeno je u Ministarstvu finansija. Prema izmenama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje koje su usvojene u decembru… »

Počeo „Hils ap“ – očekuje vas dobra muzika i vožnja helikopterom

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Zlatibor – I dok u Guči grme trube, na Zlatiboru se čuju nešto drugačiji zvuci, jer je na ovoj srpskoj planini počeo peti „Hils ap“ festival. Urbana muzika, rege, rok i rep zvuci ono su što se može čuti sa brda iznad Čajetine. „Ove godine… »

Gorivo opet poskupelo

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila za nekoliko dolara po barelu u poslednjih mesec dana (9. jula – 73,94, a 9. avgusta 71,68), a dinar se i dalje dobro drži, cene goriva na našim pumpama, umesto da idu naniže, porasle su za nekoliko… »

Zaharova oduševljena Gučom i Srbima

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Guča – Kako to zvuče trubači na uvce i kakva je atmosfera u prestonici trube sinoć je osetila Marija Zaharova, portaparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Dočekana uz najbolje orkestre, po srpski tri puta se izljubila sa ministrima Dačićem… »

Zaharova: Kombinacija mesa i kupusa je nestvarno dobra

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Guča - Na Dragačevskom saboru trubača niko nije privukao toliku pažnju kao Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Dočekana je uz zvuke trube, a sam Sabor u Guči, kako je rekla, iz časa u čas je iznenađivao sve više… »

Čačanski SNS predstavio nacrt nove strategije za mlade

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Čačak – Narodni poslanik i poverenik Gradskog odbora SNS u Čačku Marko Parezanović uputo je gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću predlog za kreiranje nove strategije za mlade u gradu na Moravi. Prema Parezanovićevim rečima, problem odlaska… »

Narodni višeboj privukao pažnju saboraša

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Guča - Više od dve decenije uz svesrdnu pomoć "Zastava oružja" Kragujevac, Dragačevski sabor trubača je bogatiji za tradicionalno momačko nadmetanje, Narodni višeboj. U petak je, po toj istoj tradiciji, održan na stadionu u Guči. Pobednici u pet… »

Veliko sređivanje seoskog groblja, u planu nove investicije

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Topola – Seosko groblje u Žabarima datira iz davne 1840. godine. Nekada je bilo zajedničko za sela Žabari i Junkovac, oko 30 ari je staro groblje a na površini od jednog hektara novo. „Savet mesne zajednice je pokrenuo akciju čišćenja i… »