Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Zemljotres tresao "žutu kuću" u Albaniji: Epicentar u ozloglašenom mestu gde su Srbima vadili organe

Večernje novosti 11.08.2018
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u subotu u 17.38 satinregistrovao jači zemljotres sa epicentrom na 20km jugozapadno od Peskopeje. Snažan zemljotres jačine pet stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas Albaniju… »

Pali na stene: Par se naslonio na trulu ogradu i pao

Večernje novosti 11.08.2018
Mladić i devojka iz Herceg Novog zadobili su lakše povrede kada su pali na stene zbog trule ograde koja nije izdržala njihovu težinu. Mladić i devojka iz Herceg Novog zadobili su lakše povrede kada su pali na stene zbog trule ograde koja nije… »

Milačić Srbima u Hrvatskoj: Izvinite, većinska CG ne slavi Oluju (Foto)

Večernje novosti 11.08.2018
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske… »

Požar kod Omiša, vatra bukti duž jadranske magistrale: Vatra stavljena pod kontolu

Večernje novosti 11.08.2018
Kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, danas oko 14 sati izbio je požar na čijem gašenju su angažovane sve raspoložive snage. Požar koji je danas izbio u Lokvi Rogoznici kod Omiša stavljen je pod kontrolu, a izgorelo je više od 70 hektara… »

Crnogorci traže od Brisela registraciju pršuta

Večernje novosti 10.08.2018
Klaster proizvođača sa Cetinja traži od Brisela registraciju svog prehrambenog brenda. Svinje uvoze, pa je zaštita na nivou Evrope. NEDAVNO formirani klaster proizvođača sa Cetinja - "Crnogorski pršut", priprema proizvođačku sertifikaciju i… »

Pijani otac brutalno isprebijao sina (2): Monstrum tukao dete dok se nije onesvestilo, a onda mlatio i ostatak porodice

Večernje novosti 11.08.2018
Dvogodišnji mališan iz Skoplja, koga je do nesvesti pretukao njegov pijani otac F.S. ( 47 ), završio je na dečijoj hirurgiji u Kliničkom centru Majka Tereza, a monstrum u pritvoru. Dvogodišnji mališan iz Skoplja, koga je do nesvesti pretukao njegov… »

Komentar: Ajkule

Večernje novosti 11.08.2018
Jug Jadrana je tokom nedelje koja ostaje za nama talasala priča o - ajkuli. JUG Jadrana je tokom nedelje koja ostaje za nama talasala priča o - ajkuli. Nju je u Bečićima "video" neimenovani turista, poterao nadležne na pretraživanje obale, nahranio… »

Od kuvara napravili zločince: Obelodaljen sadržaj izveštaja komisije za Srebrenicu

Večernje novosti 11.08.2018
Bez provere na spornom spisku 20.150 pripadnika VRS i MUP, ali i drugih. KOMISIJA za Srebrenicu, koja je formirana 2004, radila je pod snažnim pritiskom visokog predstavnika sa unapred određenim rezultatima koje je morala postići, navodi se u… »

Uprkos vrućini: Kinezi rade po svome

Večernje novosti 11.08.2018
Tropski dani pojačali nadzor inspekcije za zaštitu na radu u Crnoj Gori. Putari sa Dalekog istoka ručaju od 11 do 12, a odmaraju od 12 do 14. VISOKE temperature diktiraju organizaciju poslova onih koji rade na otvorenom. Pravila su precizna -… »

Smrt na motociklu: Tragedija u Petnjici kod Berana

Večernje novosti 11.08.2018
Nesrećni čovek je upravljao motociklom iz pravca Berana i u jednom momentu je izgubio kontrolu nad njim i udario u bankinu. U petak oko 19 sati u mestu Plandišta kod motela u Petnjici, poginuo je Mujo K. Rastoder (63). Nesrećni čovek je upravljao… »