Politika arhiva vesti 11.08.2018

Jeremić: Razgraničenje znači Kosovo u UN i Veliku Albaniju za nekoliko godina

Nova ekonomija 11.08.2018
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da razgraničenje za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi s pitanjem Kosova predstavlja precrtavanje granica i trajno i voljno otuđenje dela teritorije zemlje… »

Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja

N1 Info 11.08.2018
Kosovska policija nije dozvolila koordinatorki Upravljačkog tima za ZSO, Vinki Radosavljević, da pređe administrativni prelaz Jarinje i da nastavi put ka Raškoj, gde je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa KiM. Radosavljevićevoj je, kako prenosi TV… »

Đurić: Srbi na KiM mogu da imaju samo više nego danas

RTS 11.08.2018
Ako do sporazuma ikada dođe, a mnogo su veće šanse da do njega ne dođe, Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da imaju samo više nego danas, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. U intervjuu za TV Most Đurić je ponovio i da… »

Stefanović osudio poziv opozicije na puč i krvoproliće

RTV 11.08.2018
BEOGRAD - Potpredsednik vlade Nebojša Stefanović osudio je danas poziv opozicije, predvođene Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, na puč i krvoproliće ističući da to može samo da nanese štetu Srbiji, te poručio da građani… »

Karl Bilt protiv podele Kosova

Novi magazin 11.08.2018
Bivši Visoki predstavnik za BiH i bivši premijer Švedske Karl Bilt izjavio je da se protivi promeni postojećih granica na Kosovu ocenjujući da bi to moglo da ugrozi bezbednost na Balkanu. Bilt je u autorskom tekstu objavljenom u Vašington postu… »

Hodžaj zbog akademika preti Srbiji recipročnim merama

Dnevnik 11.08.2018
PRIŠTINA: RTK2 je prenela da je zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj najavio recipročne mere prema Srbiji nakon što je Hivziju Isljamiju, bivšem predsedniku Akademije nauka i umetnosti Kosova, zabranjen ulazak u centralnu Srbiju. Isljamiju, za… »

Zaharova prihvatila Dačićev poziv na kolače u hotelu Moskva

N1 Info 11.08.2018
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ugostiće portparolku ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu u nedelju u beogradskom hotelu "Moskva", gde će razgovarati o njenim utiscima tokom posete Srbiji. Komentarišući da su ga u više navrata… »

Jovanov (SNS) osudio regovanja Jeremića i Obradovića na Vučićev predlog o razgraničenju sa Albancima

Novi magazin 11.08.2018
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov osudio je danas kritike lidera opozicije Vuka Jeremića i Boška Obradovića na predlog predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića za rešenje kosovskog problema. "Nemaju… »

"Dačić ponizio Srbiju, ponaša se kao portparol Moskve"

B92 11.08.2018
Beograd -- LDP ocenila je da je ministar Ivica Dačić privatnu posetu Marije Zaharove iskoristio da još jednom pošalje poruke koje svađaju Srbiju sa zapadnim državama. LDP smatra da je Dačić neprimerenim ponašanjem uvredio svakog građanina… »

Zaharova „zvezda“ Guče

Danas 11.08.2018
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je danas popodne u Guču na 58. Sabor trubača, a predsednica opštine Lučani rekla je srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću da mu je zbog gošće iz Moskve „pao… »