Svet arhiva vesti 11.08.2018

Novi protesti u Rumuniji: Bez straha, narod će se dići! (foto, video)

Kurir 11.08.2018
Hiljade Rumuna okupilo se danas na još jednim demonstracijama protiv vlade. Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade u Bukureštu, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom. "Bez straha… »

Tramp igra golf i prati situaciju o otmici aviona

Blic 11.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp je obavešten o tome da je muškarac ukrao avion kompanije "Aljaska erlajnsa" bez putnika i uzleteo sa međunarodnog aerodroma Sijetl-Takoma u državi Vašington, a zatim se srušio na obližnje ostrvo, izjavila je… »

Sud: Monsanto mora da plati 289 miliona dolara odštete obolelom od karcinoma

Novi magazin 11.08.2018
Sud u San Francisku presudio je da kompanija Monsanto mora da plati 289 miliona dolara odštete bivšem školskom domaru obolelom od karcinoma pošto ga nije upozorila na rizik upotrebe njenog herbicida. Sud je zaključio da je herbicid "raundap" doprineo… »

Erdogan upozorava Ameriku: Ako se nepoštovanje nastavi...

B92 11.08.2018
Ankara -- Turski predsednik Redžep Erdogan upozorio je da će akcije SAD protiv Turske podriti američke interese i primorati Ankaru da nađe druge prijatelje i saveznike. "Pre nego što bude prekasno, Vašington mora da napusti pogrešno mišljenje da… »

Rumuni ponovo na ulicama, novi protest zbog korupcije

N1 Info 11.08.2018
Više hiljada Rumuna protestovalo je zbog korupcije u Bukureštu, dan nakon nasilja koje je izbilo na antivladinom protestu zbog kojeg je 455 ljudi, uključujući desetine policajaca, zatražilo lekarsku pomoć. Učesnici današnjeg protesta isped… »

Raste broj žrtava katastrofalnog požara u Grčkoj: Crni bilans porastao na 94 mrtvih! (foto/video)

Pravda 11.08.2018
Broj stradalih u požaru u mestu Mati, nedaleko od Atine, porastao je na 94, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja. Poslednja žrtva je žena koja se sa teškim opekotinama nalazila na odeljenju intenzivne nege, ali je preminula od povreda, a… »

Tramp pozvao na jedinstvo pred miting ultradesničara

Glas Amerike 11.08.2018
Dok se zvaničnici u prestonici, Vašingtonu i susednoj Virdžiniji pripremaju za prvu godišnjicu protesta nacionalista, pristalica ideje o superiornosti bele rase, koji je doveo do nasilja i pogibije jedne žene, predsednik Tramp pozvao je Amerikance na… »

Zemljotres podigao površinu ostrva u Indoneziji

Radio 021 11.08.2018
Snažan zemljotres koji je pogodio Lombok u Indoneziji, u kom je skoro 400 ljudi poginulo, izdigao je to ostrvo za 25 centimetara, saopštili su naučnici. Prema najnovijim podacima nacionalne agencije za ublažavanje katastrofa, u zemljotresu je poginulo… »

Zbog 5 kokošaka ubio 8 rođaka: Uhapšen Albanac koji je kalašnjikovim zatro dve porodice! (video)

Kurir 11.08.2018
Albanska policija uhapsila je rano jutros Ridvana Zikaja (24), osumnjičenog da je ubio osam članova svoje porodice. Osumnjičeni Zikaj uhapšen je kilometrima daleko od sela Resuljaj, a na 90 kilometara južno od Tirane. Potera za ovim masovnim ubicom… »

U planinama Indonezije nestao avion sa devet osoba

RTV 11.08.2018
DŽAJAPURA - Lagani komercijalni avion sa devet osoba nestao je danas u planinskom delu indonežanske provincije Papua, saopštili su zvaničnici. Avion Pilatus PC-6 proizveden u Švajcarskoj, bio je, kako se procenjuje, na 40-ak minuta od mesta Tana… »