Društvo arhiva vesti 14.08.2018

Batut: Od groznice Zapadnog Nila obolelo 126 ljudi, umrlo 11 osoba

B92 14.08.2018
U Srbiji je registrovano 126 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, dok je 11 pacijenata umrlo od te bolesti koju prenose komarci, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Najviše obolelih je u Beogradu (61)… »

Hladni talas stiže u Srbiju: Meterolozi najavljuju grmljavinu, oluju i grad, a evo šta kažu na pitanje kada nam se vraća…

Blic 14.08.2018
Visoke temperature, do 34 stepena, ali i kratkotrajne lokalne padavine očekuju nas danas širom zemlje, dok su tokom večeri i noći prognozirani jači pljuskovi, grmljavina i osveženje, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). - Pred… »

Gase se škole po Srbiji

Vesti online 14.08.2018
Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih. To za Tanjug kaže pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Aleksandar… »

Svi bismo jeli pokvareno meso da ga nisu uništili: Otrovna junetina iz Brazila završava u salamama i narescima

Blic 14.08.2018
Da veterinarska inspekcija nije nedavno pronašla i uništila oko 23 tone prokrijumčarenog mesa u Jagodini ono bi završilo na rafovima radnji u vidu različitih mesnih prerađevina i proizvoda od mesa, kažu nadležni u Ministarstvu poljoprivrede… »

Svega 300 očeva koristi pravo na porodiljsko odsustvo

Dnevnik 14.08.2018
BEOGRAD: Nakandu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta, odnosno porodiljskog bolovanja, koristi oko 300 očeva u Srbiji, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja. Ti podaci dobijeni su na osnovu saznanja… »

Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova i Metohije

RTV 14.08.2018
BEOGRAD - Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na KiM, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u… »

VIDEO: Migranti koji su bili zaglavljeni na ničijoj zemlji vraćeni u Srbiju

Radio 021 14.08.2018
Grupa migranata pokušala je u utorak da pređe Drinu na području Zvornika, kako bi iz Srbije prešla u BiH, ali ih je tome sprečila Granična policija BiH i vodostaj koji je počeo da raste, pa su migranti ostali zaglavljeni na ostrvu bez mogućnosti… »

Borba za pravo na opredeljenje: Bunjevci i dalje traže da budu Bunjevci

Večernje novosti 14.08.2018
Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta Suzana Kujundžić Ostojić izjavila je da ta nacionalna manjina u Srbiji i dalje od nadležnih traži da ukinu akt iz 1945. koji propisuje da se oni smatraju Hrvatima. Predsednica Bunjevačkog nacionalnog… »

AMSS: Na granicama čekanje pola sata, bez zastoja u Srbiji

N1 Info 14.08.2018
Na graničnim prelazima putnička vozila zadržavaju se oko 30 minuta, a na važnim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama Uprave granične policije… »

Proširuje se Specijalni sud, radovi iduće godine

Dnevnik 14.08.2018
BEOGRAD: U toku sledeće godine krenuće radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade poznate kao “Specijalni sud” u Ustaničkoj ulici u Beogradu, u kojoj su smešteni Tužilaštvo za organizovani kriminal, posebna odeljenja Višeg suda za organizovani… »