Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 14.08.2018

Od groznice Zapadnog Nila obolelo 126 ljudi

Vesti online 14.08.2018
U Srbiji je registrovano 126 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, dok je 11 pacijenata umrlo od te bolesti koju prenose komarci, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Najviše obolelih je u Beogradu (61)… »

Danas pretežno sunčano i toplo, uveče kiša i grmljavina

Vesti online 14.08.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temepraturom do 34 stepena, sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje naoblačenje sa kisom, pljuskovima, grmljavinom i pojacanim… »

Gase se škole po Srbiji

Vesti online 14.08.2018
Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih. To za Tanjug kaže pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Aleksandar… »

Uništeno 23 tone švercovanog mesa iz Brazila

Vesti online 14.08.2018
Veterinarska inspekcija uništila je više od 23 tone odrezaka zaplenjenog junećeg mesa iz Brazila, rekli su za "Politiku" iz Uprave za veterinu. Policija iz Jagodine je 11. avgusta u saradnji sa Upravom carine pronašla i zaplenila 23 tone švercovanog… »

Svega 300 očeva koristi pravo na porodiljsko odsustvo

Vesti online 14.08.2018
Nakandu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta, odnosno porodiljskog bolovanja, koristi oko 300 očeva u Srbiji, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja. Ti podaci dobijeni su na osnovu saznanja dobijenih od… »

"Uz pomoć dijaspore moguće je oživeti srpska sela"

Vesti online 14.08.2018
Partija ujedinjenih penzionera (PUPS) ocenila je danas da bi srpska dijaspora, koja je u prvih pet meseci ove godine u zemlju poslala 1,33 miliona evra, a uz konkretnu ponudu države razvojem zadrugarstva mogla da pomogne oporavak nerazvijenih područja… »

Omiljena dečija igračka može biti otrovna?

Vesti online 14.08.2018
Ministarstvo zdravlja ispitivanjem uzoraka poznate dečje igračke "slajm", kod nas prevođene kao "ljigavac", pronašlo je zabrinjavajuću količinu hemijskog elementa bora, dok za trenutno najpopularniju zanimaciju mališana - "skviši" uopšte nemaju… »

Krvnici šetaju nekažnjeni

Vesti online 14.08.2018
Pre 15 godina, strašna tragedija do srži je poremetila i ubila svaku nadu da će život u Goraždevcu ikada biti normalan. Nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale su na grupu od oko 50 dece i mladih, koji su se kupali u Bistrici. Ubijeni su Ivan… »

Ovo voće i povrće ne treba ljuštiti!

Vesti online 14.08.2018
Da li ste znali da određene vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo da gulite? Osim što ćete uštedeti vreme, zadržaćete i mnoge hranljive sastojke i ukuse koji bi se ljušćenjem izgubili. Uobičajeno je da se za pire… »

Burna istorija odnosa Srbije i SAD (2): Velike ne treba začikavati

Vesti online 14.08.2018
Istorija u odnosima Srbije i SAD je pokazala uspone, padove, a poslednjih decenija i razlike u stavovima Beograda i Vašingtona, ocenio je bivši ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama Pavle Jevremović. Zato, kako kaže, sada kada su dve zemlje… »